середа, 12 серпня 2015 12:54

ЮНІСЕФ передав санепідемстанції обладнання для контролю питної води на Донбасі

ЮНІСЕФ передав санепідемстанції обладнання для контролю питної води на Донбасі
Фото: kestine.ru

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) передав державній санітарно-епідеміологічній службі України реагенти та обладнання для експрес-контролю якості питної води в Луганській та Донецькій областях.

Про це повідомляє українська СЕС.

Як наголошується в повідомленні, завдяки цим матеріалам Держсанепідслужба зможе провести понад 800 аналізів якості питної води, яку постачають у будинки більше 600 тисяч дорослих і дітей, що проживають на підконтрольних Україні територіях на Донбасі.

"Сьогоднішня подія надзвичайно важлива для жителів регіону. Обладнання та тестові набори, які сьогодні отримують наші лабораторії, дозволять Держсанепідслужбі контролювати безпеку питної води за мікробіологічними показниками в Донецькій і Луганській областях. А це, в свою чергу дозволить знизити ризик вживання зараженої води і попередити спалахи інфекційних захворювань", - говорить глава Держсанепідслужби Святослава Протаса.

За оцінкою ЮНІСЕФ, майже 1,3 мільйона дітей і дорослих зіткнулися з серйозною нестачею води через пошкодження або руйнування системи водопостачання в Донецькій і Луганській областях. За цей час майже 1,4 мільйона осіб стали вимушеними переселенцями в межах України, в тому числі, 174 тисяч дітей.

За даними СЕС України, з січня 2015 ЮНІСЕФ спільно з партнерами допомогли понад 550 тисячам дітей і дорослих отримати доступ до безпечної питної води на Донеччині.

Зараз ви читаєте новину «ЮНІСЕФ передав санепідемстанції обладнання для контролю питної води на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути