пʼятниця, 30 вересня 2016 22:54

Укррослізинг очікує 737 мільйонів від Київського метрополітену

Укррослізинг очікує 737 мільйонів від Київського метрополітену

Компанія "Укрррослізінг" очікує від керівництва КП "Київський метрополітен" виконання рішення Господарського суду від 28 вересня, а саме виплати 737 млн ​​гривень боргу.

Про це йдеться в прес-релізі компанії.

"Наша компанія працює з 2008 року, не порушуючи жодної норми українського законодавства. Більш того, ми заплатили в бюджет України майже 8,3 млн грн податків у зв'язку з обслуговуванням договору на поставку Київському метрополітену в лізинг 100 вагонів метро протягом 2009-2014 рр." - йдеться в повідомленні.

Компанія "Укррослізинг" виграла тендер на надання вагонів в лізинг на початку 2009 року і повністю виконала свої зобов'язання за укладеним з метрополітеном договором. Столичний метрополітен за період з 19 березня 2010 року по 28 лютого 2013 року одержав 100 вагонів, у тому числі 25 од. виробництва Крюківського вагонзаводу (Кременчук), 33 од. виробництва "Вагонмаш" і 42 "Метровагонмаш". Сума договору (з урахуванням графіка лізингових платежів) становила 1,391 млрд грн (у тому числі вартість вагонів - 800 млн грн).

"Окремо хочемо прокоментувати публікації в ЗМІ про причетність нашої компанії до діяльності Юрія Іванющенка. Ці заяви не мають під собою ніяких підстав і використовуються нечесними чиновниками для ігнорування наших позовів і рішень судів по ним" - також зазначили в "Укрррослізингу".

Також в повідомленні прес-служби прокоментували позицію метрополітену, який не згоден з рішенням суду: "Рішення суду від 28 вересня - не перше, яке українські суди винесли на користь позивача. Однак київська влада, в тому числі мер столиці Віталій Кличко, саботують дозвіл майнового спору шляхом переведення його в політичну площину. Керівництво "Укррослізинг" не прагне до порушення роботи Київського метрополітену та заподіяння незручностей жителям міста. ми як ніхто розуміємо важливість цих 100 вагонів в системі громадського транспорту столиці. Тому ми в черговий раз закликаємо комунальне підприємство "Київський метрополітен "піти по шляху вирішення конфлікту, встановивши графік виплати боргу і не намагаючись перекласти відповідальність на третіх осіб (будь то юридичні або приватні особи, а вже тим більше країни).

Імідж київських комунальних підприємств явно страждає в результаті неправомірних дій "Київського метрополітену", а точніше ігнорування ним взятих на себе фінансових зобов'язань. Хочемо також звернути увагу громадськості на негідну поведінку деяких чиновників і спробах тиску на судову систему. Така лінія поведінки не відповідає деклараціям Кличко про "європейську столицю" і шкодить зусиллям з пошуку міжнародних партнерів та інвесторів".

Зараз ви читаєте новину «Укррослізинг очікує 737 мільйонів від Київського метрополітену». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути