понеділок, 21 березня 2016 17:20

Українських військових на Донбасі удвічі більше ніж бойовиків. Загострення не буде - Снєгирьов

Українських військових на Донбасі удвічі більше ніж бойовиків. Загострення не буде - Снєгирьов
Дмитро Снєгирьов

Співвідношення сил на Донбасі свідчить про те, що масштабних військових операцій найближчим часом очікувати не слід. Про це в коментарі Gazeta.ua заявив голова організації "Права справа" і військовий експерт Дмитро Снєгирьов.

"Загострення можливе на певних ділянках фронту, воно носитиме локальний характер. На певній ділянці займатимуть стратегічні висоти або вирівнюватимуть лінію фронту, щоб уникнути оточення. Так, росіяни переправляють техніку і боєприпаси. Постійно відбувається ротація як серед найманців, так і серед російських військових. Але це планові ротації, а не збільшення кількості російських військ. Зараз бойовиків не більше 35 тисяч, українських військових - близько 70 тисяч. Ні про який масштабний наступ мови бути не може", - сказав він.

На думку експерта, Росія прагне вливати на зовнішню і внутрішню політику України через створену на Донбасі зону нестабільності, а не захоплювати всю територію.

"Нам обіцяли наступ і восени, і влітку, і взимку. Тепер прогнозують на травень. Росія в Грузії могла за два дні дійти до Тбілісі, але не зробила цього. Їй потрібно було захопити територію і створити зону нестабільності. Так само і в Україні вони не збираються захоплювати усю територію. Їм потрібна зона нестабільності, щоб впливати на зовнішню і внутрішню політику і економічну ситуацію", - вважає експерт.

Нагадаємо, британський політолог Джеймс Шерр заявив, що агресор може почати наступ на Донбасі напередодні або під час виборів у Росії.

Зараз ви читаєте новину «Українських військових на Донбасі удвічі більше ніж бойовиків. Загострення не буде - Снєгирьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути