четвер, 17 березня 2016 08:52

Британський політолог сказав, коли Путін може піти у наступ

Британський політолог сказав, коли Путін може піти у наступ
Reuters

Агресор може почати наступ на Донбасі напередодні або під час виборів у Росії.

Про це "Апострофу" сказав британський політолог Джеймс Шерр.

"На мою думку, найнебезпечнішим періодом буде час напередодні виборів у Росії цього року (18 вересня 2016 року в РФ відбудеться Єдиний день голосування. - Ред.). Крім того, ескалація можлива одночасно з виборами або ж незадовго після їх проведення. Тому що на вересень і жовтень в Росії вже заплановані масштабні військові навчання різних видів військ. Зазвичай РФ проводить свої наступальні операції якраз під прикриттям таких військових навчань. У питанні часу не потрібно прагнути дати дуже чіткий прогноз. Необхідно зрозуміти, що існуюче статус-кво не збережеться ", - пояснив він.

На думку експерта, Кремлю дуже хочеться продемонструвати своїм виборцям те, наскільки ефективною є зовнішня політика Москви.

"Путін хоче підвищити рівень своєї підтримки серед населення країни. Тому що теперішнє економічне становище росіян змушує їх задуматися про політику. Люди люблять Путіна, але не "Єдину Росію". За кілька місяців до виборів ЄС повинен буде прийняти рішення про санкції щодо РФ . Якщо їх не продовжать, Москва переконається в розколі єдності ЄС. Це дасть сигнал Кремлю, що у відносинах із Заходом не потрібно нічого змінювати, а можна, навпаки, ще більше гнути свою лінію. Якщо ж обмежувальні заходи продовжать, то Москва піде на ескалацію в Україні, щоб показати, що санкції ніяк не впливають на її політику", - додав Шерр.

Зараз ви читаєте новину «Британський політолог сказав, коли Путін може піти у наступ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути