неділя, 07 лютого 2016 08:00

Українські євроактивісти продовжують пікети (7 лютого)

7 лютого 2014 року міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко заявив, що праворадикали готують теракт із метою переключити на себе увагу від відкриття Зимової Олімпіади в Сочі

"У правоохоронців достатньо можливостей для того, щоб знайти їх і притягнути до кримінальної відповідальності", - наголосив Захарченко.

У "Батьківщині" зазначили, що це Захарченко є головним екстремістом країни і "діє, як терорист № 1".

"Ми розцінюємо це як загрозу з боку правоохоронців. Цими попередженнями вони насправді інформують нас і погрожують, і насправді це інформаційна війна, яка ведеться навколо Майдану, що тут начебто зброю переносять, якісь предмети роблять у профспілках, платять по 200 гривень - це елементи однієї інформаційної атаки на Майдан", - зазначив Парубій.

У зв'язку з революційною ситуацією в країні Управління державної охорони посилило охорону президента Віктора Януковича.

"Зараз охорона президента посилена. Це виражається, зокрема, в уважнішому огляді осіб, яких допускають до президента, особливо ретельному контролі документів, посиленій перевірці територій", - повідомили в управлінні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марш Самооборони Майдану та вибух у Будинку профспілок (6 лютого)

7 лютого активісти знову пікетували будівлю Служби безпеки України. Близько тисячі осіб вимагали від керівництва відомства розібратися з сепаратистськими заявами Верховної Ради Криму, викраденнями людей в Україні і зупинити політичні переслідування активістів.

Інший мітинг пройшов під стінами Генеральної прокуратури. Люди вимагали звільнити їхніх побратимів-арештантів та порушити кримінальні справи проти правоохоронців, винних в побитті майданівців.

 

У руках активісти тримали плакати "Свободу вільній Україні", "Припиніть розправи, не фальсифікуйте справи", "Не садіть людей за ґрати - будете відповідати".

Ще один пікет українці провели у Вашингтоні. Там представники діаспори організували перед посольством України в США акцію, у ході якої частина мітингувальників лягли на тротуар, накрившись українськими прапорами, тоді як інші тримали в руках фотографії загиблих і покалічених активістів Євромайдану і побитих журналістів.

 

Акція пройшла під час урочистої вечері в посольстві, у якій брали участь народні депутати від Партії регіонів Сергій Клюєв і Олена Бондаренко.

"Сергію Клюєву довелося проходити повз "тіла" убитих його діями людей і відповідати на запитання українців, чи не соромно йому. Апетит явно був зіпсований", - зазначили організатори акції.

Зараз ви читаєте новину «Українські євроактивісти продовжують пікети (7 лютого)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути