субота, 06 лютого 2016 08:00

Марш Самооборони Майдану та вибух у Будинку профспілок (6 лютого)

Зранку 6 лютого 2014 року кількатисячна колона мітингувальників із Майдану Незалежності вирушила до Верховної Ради. Там проходить засідання, на якому обговорюється питання повернення до Конституції 2004 року.

 

Більшість пікетувальників - представники Самооборони Майдану. На чолі колони - кілька народних депутатів і священик, а також жінки з плакатом "Ми втомилися чекати".

 

Силовики посилено охороняють урядовий квартал. Підходи до Верховної Ради з боку вулиці Інститутської та площа перед будівлею парламенту перекрита автобусами.

 

На п'ятому поверсі Будинку профспілок вибухнув пакет з ліками, які сюди зносять люди. Внаслідок вибуху постраждав 16-річний юнак - у нього травмоване око.

Також постраждав 20-річний хлопець. Йому відірвало пальці руки.

"Говорив українською, але так, як це зазвичай роблять російськомовні - більш виразно, ніж потрібно. Побачив бейдж "Правого сектора", перепитав, чи дійсно хлопець з "Правого сектора", упевнившись, передав коробку коричневого кольору, сказавши щось на кшалт: "Хлопці - герої, матимете собі презент", - таке про чоловіка, який приніс коробку з нібито медикаментами, розповіла адвокат пораненого.

6 лютого Європарламент ухвалив резолюцію, в якій закликав Євросоюз почати підготовку адресних санкцій щодо закордонних поїздок, активів і нерухомості українських урядовців, парламентаріїв, олігархів, відповідальних за застосування сили проти протестувальників і загибель опозиційних активістів.

Європейські депутати заявили, що підтримують "демократичний дух і стійкість українського народу після двох місяців мужніх протестів, які зіткнулися з жорсткою реакцією з боку влади, і висловлюють свою повну солідарність і підтримку зусиль з побудови вільної, демократичної, незалежної України та її європейської перспективи".

В Українському МЗС у свою чергу заявили, що Європарламент "ігнорує зусилля керівництва України щодо встановлення довіри та налагодження мирного і відкритого діалогу з опозицією та громадянським суспільством".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пікет Міноборони та гуцули на Майдані (5 лютого)

6 лютого рівненські та чернівецькі активісти залишили Обласні держадміністрації і почали розбирати барикади.

Зараз ви читаєте новину «Марш Самооборони Майдану та вибух у Будинку профспілок (6 лютого)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути