понеділок, 28 березня 2016 14:19

Українські школярі зможуть перейти на домашню освіту

Українські школярі зможуть перейти на домашню освіту

Міністерство освіти і науки України затвердило Положення про індивідуальну форму навчання в загальноосвітніх навчальних закладах. Відповідний наказ підписано міністром освіти Сергієм Квітом. Про це повідомляє "Освіта.юа".

Документ визначає порядок зарахування учнів на індивідуальну форму навчання і організацію індивідуальної форми навчання для здобуття повної середньої освіти.

На індивідуальну форму навчання зможуть перейти учні, які не спроможні відвідувати навчальний заклад за станом здоров'я; проживають у селах і селищах, де кількість учнів у класі становить менше 5 осіб; проживають у зоні збройного конфлікту, на тимчасово окупованій території або в населених пунктах, де влада не здійснюють свої повноваження; для дітей-біженців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українських школярів навчатимуть заощаджувати ресурси

Також здобувати домашню освіту можуть обдаровані діти, які випереджають у розвитку своїх ровесників і здатні освоїти програму середньої школи достроково.

Вчителям, за рішенням керівництва школи та відповідного органу міністерства освіти, необхідно буде проводити уроки вдома у дітей іноземних громадян і осіб без громадянства (діти-біженці, діти, чиї батьки подали заяви на отримання статусу біженця, діти іноземців і осіб, які утримуються в пунктах тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства.

Нагадаємо, експерт повідомив, що школярам бракує радників з вибору майбутньої освіти.

Зараз ви читаєте новину «Українські школярі зможуть перейти на домашню освіту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути