пʼятниця, 28 грудня 2012 13:52

Україні не загрожує заборона на усиновлення дітей іноземцями - Павленко

Україні не загрожує заборона на усиновлення дітей іноземцями - Павленко
Фото: provolyn.com

Україна не боїться збільшення чисельності іноземців, які хочуть усиновити дитину. Про це заявив уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко на брифінгу в п'ятницю.

"Ми жодним чином не боїмося збільшення іноземних усиновлювачів, які приїдуть в Україну. Українське законодавство давно збудоване і направлене на розвиток національного всиновлення. Воно давно має цілий ряд обмежень, але вони не суперечать інтересам дитини щодо міжнародних усиновителів", - заявив Павленко у контексті прийняття у РФ "закону Діми Яковлева".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці прагнуть усиновлювати лише здорових дітей віком до 3 років

При цьому він наголосив, що політика України спрямована на стимулювання національного всиновлювача. Позиція ж держави щодо всиновлення дітей (у тому числі міждержавного) є послідовною, передбачуваною і чітко базується на Конвенції ООН про права дитини - забезпечення найвищих інтересів дитини в усіх процедурах, пов'язаних з усиновленням.

За словами Павленка, за підсумками 2012 року українці усиновили втричі більше дітей, ніж іноземці: нашими співгромадянами за результатами року всиновлено близько 2 тисяч дітей, а іноземцями - близько 700.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Росії заборонили усиновлення сиріт громадянами США - в ЮНІСЕФ обурені

Нагадаємо, 28 грудня Президент Росії Володимир Путін підписав закон "Про заходи впливу на осіб, причетних до порушень основоположних прав і свобод людини, прав і свобод громадян Російської Федерації", що, зокрема, передбачає заборону на всиновлення американцями російських дітей-сиріт.

Зараз ви читаєте новину «Україні не загрожує заборона на усиновлення дітей іноземцями - Павленко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути