вівторок, 13 листопада 2012 13:31

Українці продали Google проект за 30 мільйонів доларів

Українці продали Google проект за 30 мільйонів доларів
Фото: android.com.ua

Інтернет-гігант Google купив український проект — компанію Viewdle. Ця компанія працює над технологіями, що дозволять мобільникам розпізнавати обличчя та об'екти.

Наприклад, одна з програм, розроблена Viewdle, розпізнає друзів користувача в об'єктиві камери мобільного пристрою, додає ім'я та завантажує зображення у соціальні мережі чи відсилає їх електронною поштою або за допомогою MMS.

У компанії Viewdle працює 34 особи, кожна з яких є співвласником. Головний офіс у них в каліфорнійському місті Сан-Хосе, проте основні дослідження та розробки програмного забезпечення проводять у Києві.

Створили Viewdle Єгор Анчишкін та Юрій Мусатенко. Гроші у компанію вклали бізнесмени з американської діаспори, серед яких був колишній одесит та бiзнесмен Юрій Фрайман.

"Із представниками фонду "Технобрідж", який представляє інтереси приватних інвесторів із Нью-Йорку, познайомився я, - розповідає Єгор Анчишкін. - На той момент фондом у Києві керував Максим Школьник, а головним представником із Нью-Йорка був Юрій Фрайман. Було дуже багато приросту по YouTube, бо кількість відео в мережі росла — споживацького, професійного, був дуже потужний рух. Ми дивилися, які є інструменти із цим відео в мережі, і побачили, що це мало ким зайнята ніша".

Кажуть, що вартість угоди між Google та Viewdle  — 30 мільйонів доларів. Це рекордна сума для українського ринку інформаційних технологій.

Зараз ви читаєте новину «Українці продали Google проект за 30 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути