вівторок, 16 грудня 2014 17:46

Українці найчастіше шукали в інтернеті серіал "Фізрук" і Януковича - пошукові підсумки "Google Україна"

Українці найчастіше шукали в інтернеті серіал "Фізрук" і Януковича - пошукові підсумки "Google Україна"

Сьогодні "Google Україна" підвела пошукові підсумки року та розповіла, що саме українці шукали в інтернеті в 2014 році.

Компанія розповіла про найбільш швидкозростаючі запити, кількість яких зростала найбільше порівняно з попередніми періодами. Судячи за цими даними, подією року в Україні став Євромайдан, а протягом року українці дивилися серіали, цікавилися тим, як заощадити електрику і що таке люстрація. Що характерно, рецептом року став "коктейль молотова", пише AIN.UA.

Якщо дивитися по місяцях, то в січні найпопулярнішими запитами стали "еспрессо.тв" і "громадське", в лютому - "олімпіада в сочі", у березні - шоу "Холостяк 4", а у квітні - серіал "Фізрук". Як зазначає директор українського Google Дмитро Шоломко, телешоу домінували в пошуку в цьому році, оскільки користувачам не вистачало в новинах позитиву. "Запитом травня" стало Євробачення, червня - ЧС з футболу, в липні - карта АТО, в серпні - Робін Вільямс (актор помер у серпні),у вересні - соціальна мережа для школярів "Моя школа", в жовтні - серіал "Кухня 4", а в листопаді і грудні активно шукали інформацію по Дмитру Нагієву, виконавцю головної ролі в серіалі "Фізрук".

Запитом року став також "Фізрук". Цікаво, що всі інші запити в першій десятці суто новинні. Повністю рейтинг запитів виглядає так:

1. Фізрук
2.Громадське
3.5 канал
4.Новини Україна
5.Цензор
6.Новини Донецька
7.Еспресо ТБ
8.Майдан онлайн
9.Російська весна
10.Курс долара

Персоною року став колишній президент України Віктор Янукович. Володимир Путін, всупереч очікуванням, не став навіть бронзовим призером. А Дмитро Ярош замикає першу десятку. Повністю топ-10 в даній категорії такий:

1.Янукович

2.Жанна Фріске
3.Порошенко
4.Путін
5.Робін Вільямс
6.Шумахер
7.Кончіта Вурст
8.Наталія Поклонська
9.Ляшко
10.Ярош

Подією року став Майдан. АТО - на четвертому місці, а на сьомому раптово iPhone 6, вихід якого багатьох українців не залишив байдужим. Повністю рейтинг запитів в даній категорії виглядає так:

1.Майдан
2.Російська весна
3.ЧС 2014
4.АТО
5.Вибори 2014
6.Олімпіада в Сочі
7.iPhone 6
8.ice bucket challenge
9.Слов'янськ
10.Ебола

Фільм року - нова стрічка Крістофера Нолана про міжзоряні перельоти "Інтерстелар". Також українці цікавилися у "Гугла" фільмами  "Кухня в Парижі", "47 ронінів", "Вій", "Вовк з Уолл-стріт", "Холодне серце", "Дракула 2014", "Вартові Галактики", "Ялинки 3" і "Малефісента".

Найпопулярнішим продовженням питання "що таке" стала "люстрація" (запити "що таке люстрація" і подібні). На другому місці за популярністю - "селфі", на третьому "федералізація". Також українці цікавилися, що таке "хунта" і "фашизм".

Українці часто цікавилися, "чому небо блакитне" - це запит зі словом "чому". Як зазначив генеральний директор Google Україна Дмитро Шоломко, в питальних категоріях запити українців в основному позитивні, без революційного напруження. Домінують дитячі запити: "чому небо блакитне", "чому літаки літають", "чому вода мокра", "чому дитину рве", "чому кашляють поросята", "чому вк недоступний", "чому очі сльозяться", "чому гальмує ноутбук", "чому мовчить Порошенко" і "чому товстіють ноги".

Зі словом "як" запитували про те, "як заощадити електрику". Також дуже багато українців цього року хотіли знати, як правильно мити кота і цілуватися.

"Купівлею року" став "бойлер", на другому - "Укрзалізниця купити квиток", а долар потрапив на третє місце в цьому рейтингу (маються на увазі всі запити, які починаються зі слова "купити"). Жаданий для багатьох iPhone 6 посів лише четверте місце:

"Рецепт" року, судячи з пошукової активності українських користувачів - це коктейль молотова. Піца лише на четвертому місці, а борщ в рейтинг не потрапив.

Зараз ви читаєте новину «Українці найчастіше шукали в інтернеті серіал "Фізрук" і Януковича - пошукові підсумки "Google Україна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути