понеділок, 30 травня 2016 13:19

Українці Чикаго на 16-кілометровому марафоні збирали гроші учасникам АТО
5

Фото: http://www.uapost.us

Українці Чикаго на вихідних пробігли 16-кілометровий марафон. Емігранти з України вперше взяли участь у цьому заході, організувавши команду "Друзі України", пише UAPOST.US.

Ініціатором пробігу став Комітет Київ-Чикаго міста-побратими (Kyiv Committee of Chicago Sister Cities International). У 2016-му виповнюється 25 років "побратимських" стосунків між столицею України та Чикаго.

Ідею української команди подав член Комітету Левко Голубець. Він - багаторічний марафонець. Левко Голубець вважає: це не тільки сприятиме дипломатичним стосункам, а й допоможе привернути увагу громадськості до війни в Україні. Під час марафону спортсмен показав один з найкращих результатів забігу - 75 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велопробіг "Українці в Європі" дістався Берліна

"Біля "українського" намету волонтерами було організовано продаж футболок з тризубами. Так ми збирали кошти на лікування та реабілітацію українських бійців, які перебувають під опікою парафії св.Йосифа Обручника у Чикаго. Значне пожертвування здійснила фундація "Спадщина" - $10 тисяч", - розповіла Віра Еліяшевська, голова Комітету Київ-Чикаго міста-побратими.

Поранені учасники АТО Володимир Ґера, Ігор Петрик та Андрій Музиченко, які зараз на лікуванні в Чикаго, також були присутні біля стадіону Soldier Field. Там проходив марафон.

Підтримали команду "Друзі України" представники Генерального консульства України в Чикаго, священослужителі і активісти української громади. Американські колеги вручили символічні медалі нашим військовим.

Зараз ви читаєте новину «Українці Чикаго на 16-кілометровому марафоні збирали гроші учасникам АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути