понеділок, 25 лютого 2013 19:29

"Україна в жалобі... Янукович 3 роки при владі" - черкаська опозиція провела акцію без дозволу міськради
14

Фото: Фото: Наталя Писарева

У Черкасах представники опозиційних партії провели акцію, присвячену третій річниці перебування Януковича при владі. Захід відбувся незважаючи на те, що міська рада не дала дозволу на його проведення.

"Є Конституція України, яка гарантує громадянам право на мирні зібрання. Усе інше – ахінея", - прокоментував рішення міськвиконкому очільник обласної "Свободи" Юрій Ботнар.

О 15.00 на площі біля Будинку торгівлі зібралося декілька сотень представників "Батьківщини", "Свободи", "УДАРу", "Фронту змін". Тримають партійні прапори, транспарант "Юлі волю".

"Ми маємо провести акцію цивілізовано, показати владі, що ми на щось здатні", - каже у мегафон депутат міської ради від "Батьківщини" Микола Булатецький.

Люди шикуються у колону, рушають до обласної адміністрації. Йдучи скандують гасла "Зека - на нари", "Спасибі жителям Донбасу за покращення в Черкасах".

У цей час на Соборній площі Черкас біля приміщення адміністрації стоять близько 20 наметів Партії регіонів. Людей небагато, чоловік з 50. Біля мікрофону стоять депутати міської ради від ПР Ольга Сисоєва, Ігор Мельников, Віктор Беззубенко. Слово надають прихильникам Партії регіонів. Усі виступають російською мовою.

"Должен сказать, Тулуб послан нам Богом, - говорить у мікрофон чоловік пенсійного віку. – Это второй после Лутака человек на Черкащине, при нем всё развивается. А "Свобода" - это национал-фашисти, они хотят войны. И украинский язык калечат. Что это за слова "владці", "міліціянти".

У цей час на площу виходить колона опоциніонерів. Скандують "ганьба" і "геть". Народний депутат Юрій Сиротюк каже, що піде до мікрофону. За ним йде вся колона. Міліція розділяє опозиціонерів і прихильників влади. На площі також стоїть військова техніка. Це виставка до Дня захисника вітчизни.

"Лізьте на бронетранспортер, вас всі побачать і почують", - каже Сиротюку депутат обласної ради Наталія Старікова.

Представники усіх опозиційних партій залазять на БТР, проводять імпровізований мітинг.

Замість резолюції скандують "Тулуба – на нари".

Через півтори години опозиціонери розходяться. Представники Партії регіонів продовжують мітинг.

Зараз ви читаєте новину «"Україна в жалобі... Янукович 3 роки при владі" - черкаська опозиція провела акцію без дозволу міськради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути