четвер, 08 серпня 2013 15:45

"Українська влада покарала Bloodhound Gang, щоб вислужитися перед Росією" - Сінькова

"Українська влада покарала Bloodhound Gang, щоб вислужитися перед Росією" - Сінькова
Фото: bbc.co.uk

Заборона музиканту гурту Bloodhound Gang в'їзду в Україну на 5 років через наругу над прапором - це звичайне бажання вислужитися перед Росією. Вплив РФ в Україні переважає - тому бояться. Таку думку Gazeta.ua висловила активістка "Братства Св. Луки" Ганна Сінькова, яку засудили за смаження яєчні на Вічному вогні.

"Реакція української влади для мене взагалі видається нелогічною і непослідовною. У випадку з музикантом, вони відкривають кримінальне провадження, а, тим часом, самі чинять наругу над українським прапором. У день відзначення хрещення Київської Русі в учасників врадіївської ходи було конфісковано український прапор. Зараз він знаходиться у міліції - фактично під арештом. То чи це не наруга?" - каже Сінькова.

На їх думку, владі насправді чхати на прапор та інші символи держави, якщо їм це не вигідно. Наруга над гІмном і наруга над гімнОм українською владою не тільки пишеться але й розуміється насправді однаково. Їм аби когось чи щось арештовувати.

"Звісно прикро, що громадянину іншої держави на наш прапор хочеться не рівнятися, а мочитися. Але кримінальною справою цьому горю не допоможеш. На жаль, українська держава в її нинішньому стані викликає у громадян цивілізованих країн стільки ж поваги, скільки і російська. Не можна викликати поваги до держави насильством і репресіями. Сьогодні прапор України викликає лише пам'ять, про ту демократичну європейську державу, яку ми колись хотіли збудувати", - наголошує активістка.

Акцію, під якої вона смажила яєчню на Вічному вогні, Сінькова вважає не наругою, а "вираженням тих почуттів і того ставлення, що виникають, коли я бачу лицемірне і призирницьке ставлення держави до її громадян, спекуляції на їх почуттях і ілюзіях".

"Звичайно, на такі дії іноземних музикантів слід звертати увагу. Треба нарешті зрозуміти, що на нас мочитимуться громадяни інших держав доти, поки ми дозволятимемо це їм. Але як ми можемо заборонити їм це, коли вони бачать як з нами поводиться наша власна влада", - наголосила активістка.

Зараз ви читаєте новину «"Українська влада покарала Bloodhound Gang, щоб вислужитися перед Росією" - Сінькова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

119

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути