субота, 20 листопада 2010 16:52

Учені з'ясували, який сміх можна вважати щирим

Учені з'ясували, який сміх можна вважати щирим

Як запевняють американські учені, представниці прекрасної статі досить лише заливчасто розсміятися, щоб "заразити" решту всіх. Річ у тому, що саме жіночий сміх викликає найбільш сильні позитивні емоції у оточуючих.

Американські психологи вивчили механіку людського сміху і з'ясували, що щирим він може бути тільки при відкритому роті. Під час дослідження 28 випробовуваним показували 50 комічних відеоепізодів, при цьому записувалася реакція людей на побачене. Потім учасників попросили охарактеризувати кожен ролик за "шкалою забавності". Результати виявилися однозначними: всі випробовувані визнали смішними одні й ті самі епізоди. При цьому найнудніші ролики викликали ідентичні реакції - стриманий сміх з щільно стислими губами або поодинокі смішки.

Одночасно психологи перевіряли, як діють на оточуючих різні види сміху. Найбільш заразливим виявився жіночий регіт, при якому голосові зв'язки виробляють звук "ха-ха".

"Вважаю, секрет жіночої смішливості може полягати саме в цьому. Феномен передачі гарного настрою в групі пояснює сам механізм жіночого сміху", - розповів автор роботи, співробітник Університету штату Джорджія Майкл Оурен.

До речі, існує цілий науковий напрямок, який займається всестороннім вивченням сміху, - гелотологія. Так, нещодавно британські гелотологи провели дослідження, що охопило більше двох тисяч британців різного віку, яке показало цікаві результати.

Наприклад, жінки дійсно сміються частіше, ніж чоловіки, яким властива суворість і деяка похмурість. Проте всупереч усталеній думці, бурчать частіше за чоловіка, причому різниця складає близько 30 %. Порівняння схильності до сміху представників різних професій показало, що найменше схильні до жартів і частіше за всіх вибухають таксисти. При цьому сміються і перебувають в хорошому настрої найчастіше секретарки.

Kleo.ru

Зараз ви читаєте новину «Учені з'ясували, який сміх можна вважати щирим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути