четвер, 17 вересня 2009 18:48

Сміх допомагає скинути зайві кілограми

Якщо сміятися півгодини щодня, можна скинути 2 кг. Завдяки сміху активно скорочуються м"язи плечей, напружуються прес, грудна клітка і діафрагма, поліпшується кровопостачання всіх органів і тканин. Приходять у тонус м"язи ніг і спини.

Фахівці університету Вандербільта в США підрахували, що 15 хв. сміху спалюють 40 Ккал. Стільки ж знищує 15-хвилинне катання на велосипеді.

У Міжнародній асоціації практичного й терапевтичного гумору радять частіше сміятися та дивитися більше комедій. Сміх покращує діяльність серцево-судинної й імунної систем, добре впливає на роботу внутрішніх органів.

Деякі українські психологи використовують елементи сміхотерапії під час сеансів психологічної допомоги.

— Сміх робить людину вільнішою. Завдяки йому вона починає бачити своє майбутнє у світліших, яскравіших і чіткіших кольорах, — пояснює столичний фахівець Юрій Калашніков, 46 років. — Іноді вдається налаштувати людину так, що вона сміється зі своїх негараздів.

Однією з провідних психотерапій є психодрама. Люди приходять до театру, де розігрують їхні проблеми.

— Вони дивляться на себе очима іншої людини, спостерігають, як чинить актор. Іноді висміюють свої турботи всім залом. А після радісного напруження настає розслаблення. Людина почувається затишно, комфортно. Проблеми видаються не такими серйозними.

Зараз ви читаєте новину «Сміх допомагає скинути зайві кілограми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути