понеділок, 22 грудня 2014 01:21

У Великобританії зафіксували значне збільшення числа російських багатіїв - Financial Times

Влада Великобританії зафіксувала значне збільшення числа російських багатіїв, які приїжджають в країну. У Лондоні сформовану ситуацію пояснюють погіршенням економічної ситуації в Росії.

Як повідомляє видання Financial Times, МВС Великобританії зазначило, що тільки за перші 9 місяців цього року 162 росіянина отримали так звані інвестиційні візи в Сполучене Королівство. Ці дозволи на в'їзд в майбутньому спрощують отримання громадянства та придбання нерухомості в обмін на придбання цінних паперів британських компаній на суму від 1 до 10 мільйонів фунтів стерлінгів. Залежно від суми посвідку на проживання в цьому випадку можна отримати через 2-3 роки, а громадянство - через 5 років.

Британські офіційні особи підкреслюють, що за весь минулий рік інвестиційні візи отримали лише 118 осіб. Причому, якщо брати перші 9 місяців, то цей показник в 2014 році виріс на 69%.

Серед причин, що спонукають багатьох росіян їхати до Великобританії, експерти називають погіршення економічної ситуації на батьківщині, падіння курсу рубля, західні санкції та непрості відносини з державою (FT як приклад навела справа глави АФК "Система" Володимира Євтушенкова).

Примітно, що такий ріст відбувся на тлі збільшення вимог до інвестиційних віз, які особливо популярні серед російських і китайських бізнесменів. У листопаді британський уряд прийняв нові правила, відповідно до яких нижня планка інвестицій у цінні папери піднімається до 2 мільйонів фунтів стерлінгів.

Крім того, якщо раніше можна було вкласти чверть необхідної суми в нерухомість, то тепер цього робити не можна. За однією з версій, причиною таких змін стало масове невдоволення напливом в Лондон іноземців, що скуповують у британській столиці будинки.

Зараз ви читаєте новину «У Великобританії зафіксували значне збільшення числа російських багатіїв - Financial Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути