вівторок, 13 жовтня 2015 21:54

У Вашингтоні прокоментували звіт Нідерландів щодо збитого Боїнгу

У Вашингтоні прокоментували звіт Нідерландів щодо збитого Боїнгу
Фото: Reuters

США висловили готовність домагатися, щоб винні в катастрофі "Боїнга" авіакомпанії Malaysia Airlines на сході України 17 липня 2014 постали перед правосуддям, повідомляє Бі-Бі-Сі.

"США будуть повною мірою підтримувати всі ініціативи, націлені на те, щоб винні постали перед судом. Наша оцінка не змінилася: MH17 був збитий ракетою класу "земля-повітря", випущеної з підконтрольною сепаратистам території на сході України", - наводить Бі Бі-Сі слова офіційного представника Ради національної безпеки США Неда Прайса.

У заяві говориться, що розслідування було проведено професійно і має стати основою для подальшого розслідування за визначенням відповідальних за катастрофу, відзначає агентство АП.

Представник Держдепу США Марк Тонер на брифінгу підкреслив, що США "вітають той факт, що Рада з безпеки Нідерландів отримала важливу інформацію про катастрофу літака MH17".

Тонер назвав розслідування незалежним і транспарентним. Він констатував, що висновки експертів відповідають позиції, озвученої більше року тому держсекретарем США Джоном Керрі, який стверджував, що літак був збитий саме ЗРК "Бук".

Тонер нагадав, що Керрі також стверджував, що ракета була випущена з підконтрольною ополченцям території на сході України.

Раніше у вівторок рада з безпеки Нідерландів опублікував доповідь по катастрофі малайзійського "Боїнга". У ньому, зокрема, повідомлялося, що лайнер був збитий ракетою ЗРК "Бук". При цьому точне місце розташування ЗРК "Бук" в доповіді не названо, але вказана зона, з якої була пущена ракета.

Зараз ви читаєте новину «У Вашингтоні прокоментували звіт Нідерландів щодо збитого Боїнгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути