четвер, 23 жовтня 2014 10:04

У Шуфрича забрали землю під Києвом

У Шуфрича забрали землю під Києвом
Фото: vip.tyzhden.ua

Суд визнав недійсним розпорядження Обухівської райдержадміністрації від 16 січня 2009 року про виділення земельних ділянок площею по 2 га у власність трьом громадянам

Про це йдеться у рішенні Господарського суду Київської області від 6 жовтня, пишуть "Наші гроші".

Суд дійшов висновку, що Обухівська РДА вийшла за межі своєї компетенції, оскільки вказані ділянки розташовані у межах смт Козин і право розпоряджатися ними належить Козинській селищній раді.

Крім того, РДА віддала трьом фізособам ділянки, у межі яких повністю увійшла ділянка площею 1,5 га, що належить яхт-клубу "Борей".

Причому у встановленому законом порядку у яхт-клубу за його згодою ця земля не вилучалася. Яхт-клуб є користувачем цих 1,5 га від 1993 року і має держакт на цю землю.

Нагадаємо, у 2009 році Обухівська РДА своїм розпорядженням передала у власність сімом громадянам для ведення особистого селянського господарства земельну ділянку площею 14 га (по 2 га кожному), яка повністю включає в себе земельну ділянку яхт-клубу.

У подальшому троє фізичних осіб, виділення землі яким суд визнав неправомірним, продали свої ділянки народному депутату від Партії регіонів Нестору Шуфричу. Утворена ділянка, яка поглинула землі яхт-клубу, розташована у смузі між дамбою Конча-Заспа-Плюти і Канівським водосховищем на восьмому кілометрі від санаторію "Жовтень".

Ділянка площею 14 га частково розташована у прибережній захисній смузі річки Дніпро. А станом на 2009 рік, як вказує суд, ділянки прибережних захисних смуг могли надаватися громадянам лише на умовах оренди, а не у власність.

Зараз ви читаєте новину «У Шуфрича забрали землю під Києвом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути