понеділок, 05 жовтня 2009 17:30

У столиці Філіппін затопило тюрму через тайфун Парма

У столиці Філіппін затопило тюрму через тайфун Парма

У столиці держави Філіппіни Манілі через тайфун затопило тюрму. Повінь змусила керівництво в"язниці переправити в"язнів на дах будівлі, повідомляє Associated Press.

За уточненими даними, жертвами тайфуну Парма, який накрив Філіппіни 3 жовтня 2009 року, стали 16 людей. Як повідомляється, в результаті повеней і зрушення селевих потоків декілька будинків було зруйновано. Раніше повідомлялося про 4 загиблих.

Основний удар взяла на себе острів Лусон. Вітер досягав швидкості 175 км/год і супроводжувався сильним дощем. Очевидці повідомляють про дерева, які вирвало з корінням зламані "щогли" міського освітлення, зірвані дахи і перекинуті автомобілі. Тисячі філіппінців було евакуйовано із їх будинків.

Повінь затопила тюрму - її перший поверх повністю залило, і охоронці перевели "населення" першого поверху у камери до інших в"язнів. Керівництво в"язниці заявило, що у них проблема із перенаселенням камер - в"язниця побудована так, щоби в ній утримувати 200 людей, однак саме зараз там перебуває більше 800 в"язнів. Стурбування викликає, що через повінь камери битком набиті. Як повідомляється, пройдуть тижні, перш ніж людей перемістять із тієї тісноти.

Двір тюрми Pasig Prison вкриває майже метровий шар води протягом кількох днів.

Між іншим, влада міста непокоїться, що серед громадян поширюються хвороби, які переносять комахи, зокрема москіти, підкреслюється, що повінь не зійде протягом тижнів.

Втішає тільки те, що у потерпілі райони столиці Філіппін почала надходити гуманітарна допомога.

Gazeta.ua за матеріалом: ABC

Зараз ви читаєте новину «У столиці Філіппін затопило тюрму через тайфун Парма». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути