субота, 11 серпня 2012 16:51

У столичному парку "Феофанія" компанія відпочивальників має платити 1000 грн за годину

У столичному парку "Феофанія" компанія відпочивальників має платити 1000 грн за годину
Парк "Феофанія". Фото: feofaniya.kiev.ua

На вході до столичного парку "Феофанія" тепер вимагають гроші, повідомляє 5 канал.

"Дитячі та спортивні майданчики, рідкісні рослини, святі джерела та навіть каскадні озера - усе це віднедавна стало платним", - йдеться у сюжеті.

Касу на вході до парку встановили ще до відкриття купального сезону. І лише з настанням спеки гості "Феофанії" почали обурюватися. Відвідувати озера стало надто дорого.

Прейскурант послуг: заїзд весільного авто - 250 грн; організація відпочинку компанії — 1000 грн за годину; вхідний квиток 10 грн. Місячний абонемент — 50 грн.

Отримати відповідь на це питання від Міністерства екології, у якому погодили розцінки на відвідини "Феофанії", журналісти намагалися від понеділка. Проте чиновники не знайшли на це часу.

Володимир Радченко, директор центру екомоніторингу та біорізноманіття мегаполісу НАН України скаржиться на урізане фінансування: "У минулому році було виділено майже 9 мільйонів на утримання. Фінансування парку здійснювалося окремим рядком у бюджеті України. У поточному році фінансування парку припинено. Але в нас пенсіонери безкоштовно ходять".

Парк входить до структури Національної академії наук. Опікується ним центр екомоніторингу та біорізноманіття мегаполісу. Доглядати за "Феофанією" та підтримувати наукову діяльність без допомоги держави неможливо, жаліється Радченко. Тож вирішили залучити відвідувачів. Безкоштовними залишили два дні на тиждень.

На виручені кошти працівники "Феофанії" закупили урни для сміття, поповнюють колекцію рослин, запланували добудувати фонтан. Тарифи протримаються до кінця року, зауважує керівництво парку. Якщо держава не поновить фінансування, їх можуть переглянути.


Зараз ви читаєте новину «У столичному парку "Феофанія" компанія відпочивальників має платити 1000 грн за годину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути