Ексклюзиви
середа, 18 березня 2015 15:31

У Софії Київській знову суперечка за посаду директора

У Софії Київській знову суперечка за посаду директора
risu.org.ua

Міністерство культури України повернуло на посаду колишнього директора Національного заповідника "Софія Київська", Нелю Куковальську.

Раніше вона працювала там з 2000 по 2012 рік. Заново представили Куковальську в середу, 18 березня.

Передає кореспондент Gazeta.ua.

"19 січня цього року Міністерство звільнило директорку Заповідника, Олену Сердюк. Вчора ж Шевченківський районний суд міста Києва відмінив наказ про її звільнення. Тобто, фактично, залишив її чинним директором. А вже сьогодні нам подзвонили і сказали, що на посаду призначена Куковальська. А вже через півгодини заступники Міністра культури В'ячеслава Кириленка привели представляти співробітникам Нелю Куковальську, як виконуючу обов'язки. І вже принесли якийсь новий документ про її призначення", - розповіла прес-секретар заповідника Катерина Липа.

Також вона показала відсканований наказ, підписаний 18-м березня.

Олена Сердюк зараз на лікарняному. Вона вже подала заяву до суду з вимогою оскаржити своє звільнення Мінкультом у січні.

"На Куковальську заведені три кримінальні справи. По факту зникнення археологічних колекцій Заповідника, пошкодження фресок у Михайлівському Золотоверхому соборі, а також — по факту незаконно знесеного майна. Але навіть попри це, Мінкульт вважає за потрібне поставити її директором. Там назвали це "відновленням справедливості". Але не ясно, що саме малося на увазі", - додає Катерина Липа.

"За постановою Кабміну, для призначення нових керівників існує конкурсна програма. Але тут вона, як бачимо, була проігнорована. Як виконуюча обов'язків директора, Куковальська має пропрацювати три місяці, а потім має відбутися повноцінне введення на посаду", - каже заступник гендиректора з науково-фондової роботи Тетяна Люта.

Сама ж Неля Куковальська каже, що про своє призначення дізналась лише сьогодні вранці:

"Це рішення Віце-прем'єр-міністра та Міністра культури Кириленка. про нього мені стало відоме лише зранку. Чому саме сьогодні, не знаю. Але Перший заступник Міністра сказав, що питання треба було вирішити ще давно. Перш за все, я думаю, треба перевірити всі документи, подивитися, яка тут ситуація, розібратися у кадровому ресурсі заповідника. У мене дуже високі вимоги до колективу", - говорить Куковальська.

Про кримінальні справи, заведені проти неї,жінка не знає: "Жодної кримінальної справи проти мене заведено не було. Я знаю, що намагалися завести, але не завели. Так і не змогли нічого довести", - говорить Неля Куковальська.

Зараз ви читаєте новину «У Софії Київській знову суперечка за посаду директора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути