понеділок, 28 вересня 2009 15:30

У Сінгапурі кожен 12 житель - мільйонер

У Сінгапурі кожен 12 житель - мільйонер

Одним з наслідків світової фінансової кризи стало скорочення кількості мільйонерів. Не дивлячись на те що найбільше багатих людей як і раніше проживає в США, експерти говорять про переміщення "центру добробуту" до Європи, пише газета "Російська Німеччина" з посиланням на дослідження "Global Wealth Report 2009" міжнародної експертної комісії Boston Consulting Group.

З дослідження можна зробити висновок, що удар по добробуту жителів Європи був набагато менш хворобливим, ніж в США. Сума, якою вимірюється приватна власність, в США, в порівнянні з минулим роком, скоротилася на 22%, тоді як в світі в середньому - на 12%, а в державах Євросоюзу - менш ніж на 6%.

Об"єм приватної власності "родоначальників кризи" - американців - складає в даний час всього 29 трильйонів доларів, а європейців - 33 трильйони. І найголовніше: у США мільйонерів стало менше майже удвічі, в країнах ЄС відповідний "мінус" склав всього 14%.

Найбільше мільйонерів і зараз проживає в США, але в пайовому співвідношенні (кількість мільйонерів до чисельності населення) найбагатша країна в кризовий час - Сінгапур, там мільйонерами вважаються 8,5% жителів (кожен 12-й).

Що стосується Німеччини, то вона в даний час очолює список найбагатших країн в Європі. Реальні втрати громадян в епоху кризи склали 3000 євро на душу населення. У Росії цей показник стрибнув до 5500, а в США - майже до 9000. За час, що пройшов з жовтня 2008 року, німці не тільки ухитрилися погасити боргів на суму в 6 мільярдів євро, але і відклали 52 мільярди в банках і приховали 17 мільярдів готівкою, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У Сінгапурі кожен 12 житель - мільйонер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути