понеділок, 30 травня 2016 13:45

У Росії встановили меморіал загиблим російським "кіборгам"

У Підмосков'ї встановили меморіальну дошку російським воїнам, загиблим на Донбасі. На ній викарбувані імена 39 осіб віком від 23 до 52 років.

Про це пише користувач Sergey Oboguev в Livejournal.

У Сергієвому Посаді в Московській області з'явилася меморіальна дошка на згадку про загиблих російських воїнів під час першого бою за Донецький аеропорт 26 травня 2014 року. Дошку встановили 28 травня на території церкви Корсунської ікони Божої Матері.

"Вічна пам'ять російським воїнам-добровольцям, загиблим на Донбасі, учасникам першого бою за Донецький аеропорт 26 травня 2014 року", - сказано на меморіальній дошці.

Автор: oboguev.livejournal
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія підвищила зарплати бойовикам-контрактникам

Один із загиблих - 30-річний Максим Кругляков з Москви. Інформація про нього є у відкритому доступі.

"Він мріяв потрапити у ВДВ, а потрапив в спецназ Витязь, чим дуже пишався!", - так про Круглякова згадує один з його друзів. Після "Витязя" він 5 років служив в московському ОМОНі, воював в Чечні. У травні 2012 року Кругляков звільнився з роботи, а в 2014 році поїхав воювати на Донбас, де загинув під час боїв за Донецький аеропорт 26 травня.

Нагадаємо, два роки тому почалися бої за Донецький аеропорт. Ще вранці 26 травня в аеропорті були літаки. Останній рейс вилетів о 7 ранку, а о 12:00 люди в камуфляжі почали штурмувати будівлю. Були задіяні штурмовик Су-25, кілька бойових Мі-23 і Мі-24. Українські кіборги охороняли аеропорт 242 дні.

Зараз ви читаєте новину «У Росії встановили меморіал загиблим російським "кіборгам"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути