вівторок, 14 квітня 2015 18:28

У росіян не вийде взяти Маріуполь — Тимчук

У росіян не вийде взяти Маріуполь — Тимчук
Фото: dt.ua

Координатор групи "Інформаційний спротив" і нардеп Дмитро Тимчук назвав наступ на Маріуполь сумнівним заходом з військової точки зору.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Взяти Маріуполь "в лоб" у росіян не вийде. Вони неодноразово пробували. Місто достатньо укріплене. Зараз там створюють додаткову лінію оборони. Це три лінії оборони на які Кабмін виділив 850 мільйонів гривень (для будівництва інженерних споруд — Gazeta.ua). Допустимо, якісь підрозділи зайшли на захід та на північ під Маріуполь і взяли його в блокаду. Теоретично, це можливо. Але треба розуміти, що взяти в блокаду ще не означає якийсь плацдарм, щоб розміщати там особовий склад техніки. Для цього їм треба утримувати десь 50 кілометрів від Маріуполя, аби перекрити шляхи на Маріуполь і весь час перебувати під артилерійським вогнем української артилерії. А ми застосовуватимемо артилерію, якщо вони почнуть широкомасштабні наступальні дії. Про це говорив президент. У них зараз немає таких сил", — розповів експерт.

Він назвав наступ на Маріуполь авантюрою: "З військової точки зору наступ на Маріуполь — це сумнівний захід, авантюра. Якщо вони наступатимуть, то по всьому фронту. Грубо кажучи, від Донецька до Маріуполя. Або на півночі — від Горлівки до Станиця Луганська, Щастя".

Він додав, що нині бойовики намагаються витіснити українські війська: "Це кілька ділянок по лінії фронту — Широкіне, Авдєєвка, Пескі, Станиця Луганська. Намагаються створити конфігурацію ліній зіткнень, яке їм зручно для подальшого наступу. Створюють всі умови, щоб цей наступ був для них максимально ефективним".

Нагадаємо, військові експерти кажуть, що Росія може наступати. Для цього місяць стягували війська. У інтернет бойовики виклали фотографії техніки під Луганськом. На фото помітно, що все знаходиться в стані повної бойової готовності. Журналіст Юрій Бутусов зазначає, що російсько-терористичні війська продовжують підготовку до наступу. У той же час, екс-радник президента Росії Андрій Ілларіонов вважає, що Володимир Путін відклав наступ на Маріуполь до вересня.

Зараз ви читаєте новину «У росіян не вийде взяти Маріуполь — Тимчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути