понеділок, 13 червня 2011 13:50

У померлої два роки тому ізраїльтянки народилася дитина

У померлої два роки тому ізраїльтянки народилася дитина

У ізраїльтянки Керен Айєші, яка померла два роки тому, народилася дитина. Як повідомляють ізраїльські ЗМІ, подружня пара Керен та Нісім Айєша в рамках програми з лікування безпліддя встигли заморозити кілька ембріонів для екстракорпорального запліднення до того, як у жінки був виявлений рак. Перед смертю Керен просила чоловіка використати їх ембріони для народження на світ їхньої дитини.

Газета Едіот Ахронот стежить за історією сім'ї Айєша протягом двох останніх років. Видання повідомляє, що за кілька днів до своєї смерті 35-річна Керен підписала документ, що дозволяє Нісіму розпоряджатися замороженими ембріонами.

Після закінчення трауру Нісім через адвоката організації Мішпаха хадаша Ірит Розенблюм звернувся до МОЗ з проханням передати йому заморожені ембріони, але отримав відмову. Лише після втручання газети Едіот Ахронот чиновники МОЗ погодилися передати Нісіму ембріони, але за умови, що вони не будуть використані на території Ізраїлю.

У публікації наголошується, що це обмеження обумовлено тим, що, згідно з ізраїльськими законами, для перенесення ембріона в матку сурогатної матері необхідна згода двох партнерів. Оскільки Керен вже померла, отримати її згоду неможливо.

Нісім знайшов сурогатну матір у США. Її послуги йому обійшлися в 100 тисяч шекелів. Перед закінченням терміну вагітності сурогатної матері Нісім у супроводі батьків своєї колишньої дружини вилетів до Америки. Його син з'явився на світ в останній день свята Шавуот. Батько розповідає, що хлопчик схожий на нього і на свою матір.

Зараз ви читаєте новину «У померлої два роки тому ізраїльтянки народилася дитина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути