середа, 28 листопада 2012 16:49

У Польщі іудеям та мусульманам заборонять ритуальний забій худоби

У Польщі іудеям та мусульманам заборонять ритуальний забій худоби
Фото: ipress.ua

Генеральний прокурор Польщі Анджей Шеремет встановив, що закон від 2004 року, який дозволяє забій худоби у релігійні свята, суперечить положенню закону про права тварин від 1997 року, за яким худобу можна зарізати, лише попередньо оглушивши і позбавивши свідомості.

Суд розглянув правомірність цієї практики після звернення польських захисників прав тварин. 1 січня 2013 року у ЄС набуде чинності закон, який дозволяє традиційний ритуальний забій худоби. Зараз невідомо, чи матиме перевагу над рішенням польського суду новий закон ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Індійських собак пропонували на суп корейцям

Президент Польщі Броніслав Коморовський висловився на захист ритуального забою худоби, назвавши його давньою традицією. Кошерне і халяльне м'ясо, виготовлене за іудейською і ісламською релігійними традиціями, переважно експортують з Польщі до арабських країн, Туреччини і Ізраїлю. Обсяги експорту такого м'яса минулого року сягнули близько € 200 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без імпорту свинина подорожчає на третину

Критики нового закону побоюються, що постанова польського суду спричинить хвилю ворожості до релігійних меншин у країні. У Польщі мешкають іудейська і ісламська общини, які практикують ритуальний забій худоби.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі іудеям та мусульманам заборонять ритуальний забій худоби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути