вівторок, 17 травня 2016 02:42

У Нафтогазі пояснили причетність своїх людей до офшорів

У Нафтогазі пояснили причетність своїх людей до офшорів
Фото: mn24.com.ua

Прес-служба НАК "Нафтогаз України" опублікувала додаткові дані про співробітників групи, які фігурують у "панамських документах" як власники офшорних компаній.

Зокрема, заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Сергій Коновець є міноритарним співвласником холдингової компанії Kvassir Global inc., зареєстрованої на Британських Віргінських островах у 2009 році.

У "Нафтогазі" уточнили, що Коновець зареєстрував компанію в той час, коли постійно не проживав на території України. Офшорна фірма займається виробництвом гігієнічних наповнювачів, її діяльність не пов'язана з "Нафтогазом". Більш того, Коновець зафіксував інвестиції у Kvassir Global inc. у своїй декларації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нафтогазі розповіли, чому "дешевий" газ - корупція

Голова правління "Укртранснафти" Микола Гавриленко, який в "панамських документах" згаданий як співвласник зареєстрованої у 1999 році компанії Turitella, у 2007 році вийшов з числа її акціонерів і не має до офшорній фірми ніякого відношення.

Внутрішня перевірка не виявила порушення Гавриленком і Коновцем положень НАК або конфлікту інтересів, пов'язаного з роботою цих співробітників у групі "Нафтогаз", повідомили в прес-службі компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В офшорах осіли 1,5–2 річні ВВП України

Нагадаємо, 9 травня, консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) відкрив доступ до бази даних, у якій міститься інформація про більш ніж 300 тисяч офшорних компаній. На офіційному сайті консорціуму оприлюднена інформація про компанії, зареєстровані у більше ніж 30 офшорних юрисдикціях. Зокрема, Панамі, Багамських, Сейшельських і Британських Віргінських островах.

За пошуковим запитом "Україна" (Ukraine) база даних Offshore Leaks видає інформацію про 469 компаній, 643 фізичні особи, 558 адрес компаній та 20 фізичних та юридичних осіб-посередників.

Зараз ви читаєте новину «У Нафтогазі пояснили причетність своїх людей до офшорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути