четвер, 23 липня 2015 05:47

У МЗС Франції шоковані бажанням депутатів їхати до Криму: поки відговорили двох

У МЗС Франції шоковані бажанням депутатів їхати до Криму: поки відговорили двох
Фото: DPA

Міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус шокований рішенням групи проросійських французьких депутатів відвідати окупований український Крим.

Про це передає Укрінформ з посиланням на Le Figaro,

"Виступаючи на засіданні парламентського комітету у закордонних справах в Парижі, Фабіус назвав своє ставлення до такої поїздки "ворожим". Міністр також зауважив, що спікеру Сенату Жерару Ларше вдалося відговорити від поїздки на окуповану територію сенаторів-лібералів Іва Поццо-ді-Борго і Жоеля Гарріо-Мейлама", - пише видання.

У той же час спікеру Національної Асамблеї, нижньої палати французького парламенту, соціалісту Клоду Бартолоне не вдалося відговорити від поїздки десятьох депутатів, з яких дев'ять представляють партію екс-президента Ніколя Саркозі "Республіканці". Бартолоне однак заборонив депутатам говорити в Криму від імені Національної Асамблеї і використовувати для поїздки бюджетні кошти.

Раніше повідомлялося, що 23-24 травня Крим відвідає група з 11 французьких парламентаріїв на чолі з співголовою організації "Франко-російський діалог" Тьєррі Маріані. Свій візит вони не погодили з Україною, а МЗС Франції виступило проти поїздки.

У вітчизняному МЗС тим часом засудили поїздку і відзначили, що українська сторона в подальшому може заборонити в'їзд на територію країни тим депутатам, які відвідають півострів.

Зараз ви читаєте новину «У МЗС Франції шоковані бажанням депутатів їхати до Криму: поки відговорили двох». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути