вівторок, 27 січня 2015 10:35

У Міноборони сказали, скільки років тюрми даватимуть "ухилянтам"

У Міноборони сказали, скільки років тюрми даватимуть "ухилянтам"
telegraf.in.ua

Громадян, які ухилятимуться від мобілізації, будуть карати.

Про це під час брифінгу повідомила речник Міноборони Вікторія Кушнір, передає Еспресо.TV.

"У разі ухилення від мобілізації та неявки до військкомату громадяни будуть занесені до єдиного реєстру громадян, які ухиляються від військової служби. За інформацією міських комісаріатів представники правоохоронних органів будуть здійснювати доставку громадян зазначеної категорії. Відповідно до діючого законодавства, за неявку до військкоматів без поважної причини або невчасне подання документів щодо зміни місця роботи, проживання, навчання карається штрафом у 5-7 неоподаткованих мінімумів",- повідомила Кушнір.

"Посадові особи, які порушують хід мобілізації, притягуються до адміністративної відповідальності. В разі якщо ж громадянин не з'явився на відправку до війська або іншими способами ухилився від мобілізації, він нестиме кримінальну відповідальність згідно статті 336 кримінального кодексу України, яка передбачає позбавлення волі строком від 2 до 5 років",- розповіла речник.

Вона нагадала, що призову підлягатимуть громадяни від 20 до 60 років, які перебувають на військовому обліку у комісаріаті, визнані медичною комісією придатними до несення служби, проходили військову службу або не проходили, але мають відповідну освіту.

Також Кушнір повідомила, що мобілізовані під час четвертої хвилі замінять військовослужбовців, мобілізованих під час першої хвилі у березні 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони сказали, скільки років тюрми даватимуть "ухилянтам"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути