субота, 20 липня 2013 11:33

Спецтема: Жорстоке зґвалтування на Миколаївщині

У міліції розповіли, як повернути довіру населення

У міліції розповіли, як повернути довіру населення
Події у Врадіївці - чорна пляма на репутації міліції

Повернути довіру населення до міліції після "Врадіївський подій" до МВС можна лише якісною роботою і розкриттям злочинів. Таку думку висловив начальник ГУМВС України в Києві Валерій Коряк.

"Думаю, що тільки конкретними прикладами розкриття злочинів ми повернемо собі позитивний імідж, і, безумовно, працюючи з населенням, більш якісно надаючи адміністративні послуги, реагуючи на заяви та звернення", - розповів він.

Крім того, Коряк сказав, що масова переатестація міліціонерів не вирішить проблему.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У міліцію потрапляє 10% відвертих садистів і ґвалтівників - адвокат

"Він же (міліціонер з Врадіївки Миколаївської області, підозрюваний у зґвалтуванні місцевої жительки Ірини Крашкової) скоїв цей злочин не тому, що погано знав нормативну базу. Переатестація, насамперед, передбачає перевірку професійного рівня міліціонера, наскільки він знає свою роботу. А морально-етичні якості людини ніяка переатестація не покаже", - зазначив керівник столичного главка міліції.

На переконання Коряка, те, що сталось у Врадіївці - "дуже серйозне чорна пляма на репутації міліції в цілому".

Він також допустив, що міліціонер з Врадіївки міг бути в роботі однією людиною, а в житті - іншою, тому ніхто й не міг припустити, що він скоїть такий злочин.

Нагадаємо, 27 червня до лікарні Врадіївки потрапила 29-річна Ірина Крашкова, яку було жорстоко зґвалтовано та побито. Злочинцями виявились два офіцери міліції – лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак, а також таксист Рябіненко.

Поліщук та Рябіненко були затримані одразу, а у Дрижака виявилося алібі: він на момент злочину чергував у райвідділі, про що нібито є відеодокази. Пізніше, після штурму місцевого міліцейського відділку обуреними громадянами, його також було арештовано.

Варто зазначити, що Поліщук є племінником прокурора Заводського району Миколаєва, а Дрижак - хрещеником керівника обласного управління МВС Валентина Парсенюка.

Зараз ви читаєте новину «У міліції розповіли, як повернути довіру населення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

84

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути