неділя, 31 січня 2016 17:44

У мережу виклали повну доповідь лондонського суду про вбивство Литвиненка

Автор: AFP
 

Організація "Відкрита Росія" переклала і оприлюднила повну доповідь Високого суду Лондона про вбивство екс-офіцера ФСБ Олександра Литвиненка.

Повна версія нараховує 327 сторінок доповіді судді Роберта Оуена, який прийшов до висновку, що операція ФСБ щодо вбивства Литвиненка, ймовірно, була затверджена Патрушевим, а також президентом Путіним.

Нагадаємо, 21 січня лондонський суд оприлюднив витяги зі звіту у справі про вбивство Литвиненка. Путіна визнали причетним до вбивства офіцера ФСБ.

Як відомо, Литвиненко у 2006 році помер у Лондоні внаслідок отруєння радіоактивним полонієм-210. Отрута потрапила в організм чоловіка після зустрічі з колишніми колегами Дмитром Ковтуном і Андрієм Луговим, із якими Литвиненко пив чай ​​у лондонському готелі Millenium.

За однією з версій, Литвиненко був убитий, оскільки знайшов докази зв'язків з організованою злочинністю близьких до російського президента Володимира Путіна чиновників.

Зараз ви читаєте новину «У мережу виклали повну доповідь лондонського суду про вбивство Литвиненка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути