субота, 24 травня 2014 12:17

У Львові висадили пальми
5

Фото: Ольга Швед

23 травня у Львові презентували пальмові дерева. Сім пальм розмістили у дворику "Львівської копальні кави", на терасі ресторації "Атляс" та у дворі Театру юного глядача. На вулицях Львова пальми будуть до осені, а зимуватимуть, найімовірніше, в оранжереї ботанічного саду Львівського національного університету імені Івана Франка.

Раніше у Львові пальми справді росли.

"На наших теренах пальма зазвичай асоціюється із морем, сонцем і екзотикою Півдня. Але якщо розгорнути альбом про Львів чи Трускавець часів Австро-Угорської імперії, на фото вразить кількість пальм. Вони були в моді не тільки в інтер'єрі, але й на вулицях та площах, парках і скверах. Ідея була простою: перетворити своє місто та містечко на "райський куточок". Тож сто років тому пальма у Львові стала символом комфортного, облаштованого міського життя", - каже історик мистецтвознавства Наталія Космолінська.

Кілька закладів вирішили підтримати ідею "пальмізації" Львова і замовили нові дерева в Іспанії. Тропічні дерева з'являться на просп. Свободи та просп. Шевченка.

А у дворі Театру юного глядача відкрили проект ярн-бомбінгу Божени Городницької. Львівська майстриня зв'язала пальму - прикрасила стічну дощову трубу в'язаними нитками.

Зараз ви читаєте новину «У Львові висадили пальми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути