четвер, 05 березня 2015 19:25

У Львові віддали шану пам'яті головному командиру УПА
20

Фото: Ярослав Тимчишин

5 березня у Львові на Білогорщі традиційно вшановують пам'ять головного командира УПА Романа Шухевича. 65 років тому тут героїчно загинув очільник Української Повстанської армії . Біля пам'ятника що постав на місці останнього бою видатного борця за незалежність, щороку збирається духовенство, активісти українських патріотичних організацій, представники влади міста і області та небайдужа громадськість. Приносять вінки, квіти та запалюють лампадки віддаючи шану національному герою. Після панахиди проводять урочисте віче.

Звертаючись до громадськості голова Львівської ОДА Олег Синютка зазначив:

"Кожен з нас має подумати, чому ми колись втратили Кубань, Закерзоння, і чи повинно так статися, щоб за нашого покоління, за нашої пам'яті можемо втратити частину України. Ніхто не має права сьогодні розказати нам, що Крим не наш, Донеччина нам не потрібна, Луганськ то чуже. Це наша земля, це кров'ю і потом в тому числі і вояків УПА здобута наша слава і звитяга. Колись ми плакали над могилами Українських Січових Стрільців, вояків УПА, сьогодні ми схиляємо голову перед воїнами, які захищають нашу землю на сході України. Ми повинні славою та звитягою УПА навчити теперішніх бійців, як захищати Україну. Бо ця тактика і стратегія, якою володіла УПА, є в кращих підручниках військових майстерень світу. Ми приречені на перемогу, тому що ми є нація переможців, ми є нація, яка не один раз врятувала світ від орди. І сьогодні знову наше покоління має захистити світ від московської орди. Ми повинні нині стати пліч-о-пліч, перемогти і уславити нашу землю!"

Зараз ви читаєте новину «У Львові віддали шану пам'яті головному командиру УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути