вівторок, 18 вересня 2012 09:42

У Львові розкуповують сувенірних котів, на яких "переписали хату"
6

Фото: Фото: Валерія Радзієвська

Після серпневого скандалу з білбордом у Дніпродзержинську, на якому було зображено бабусю з котом із написом "Дізналася, що внук голосував за Регіони - переписала хату на кота", у Львові кіт зажив всенародної любові і став своєрідним символом. За місяць кількість котів у сувенірних крамницях значно зросла. Керамічні, металеві і плюшеві коти майже витіснили з полиць львівських магазинів мишей, собак та інших представників тваринного світу.

"Туристи стали частіше просити у нас котів у різних конфігураціях, - розповідає продавець однієї з крамниць 24-річна Наталя. - Ми й без того продаємо багато, але тепер почали закуповувати більші партії. Особливо охоче купують кухлі з зображеннями котів. Магніти на холодильник - це найпоширеніший сувенір. Продаємо тайстри з вушками і котячими вусиками. Є коти навіть на кульчиках - кілька десятків варіантів."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Країні потрібен кіт

На вітрині однієї з крамниць лежить литий з металу кіт, який читає книгу, поважно закинувши лапу на лапу. Поруч написана від руки табличка: "Кіт, на якого бабуся переписала квартиру".

"Сподіваємося швидше продати. Людям такі написи дуже настрій підіймають", - ділиться молода продавчиня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Рівненщині живе кіт Нацик з тризубом на лобі

У більшості крамниць фотографувати крам забороняють. Але котів тут шукати далеко не треба. Керамічні картини із зображенням котів висять при вході. Клацаю рудого кота в зеленому циліндрі за 70 гривень на вулиці Руській. Поруч з ним за таку ж ціну - зелений і плямистий з підписами "Мій котик". Котів зображують у стилі наївного живопису, часом у стилі жлобарту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кіт врятував кримчанку від неминучої смерті у пожежі

Більшість львівських сувенірних котів - інтелігенти, які насолоджуються життям. Тепер до них долучаються коти у військовій амуніції - кептариках і з вудками в лапах, напоготові змагатися за свою рибу.

Зараз ви читаєте новину «У Львові розкуповують сувенірних котів, на яких "переписали хату" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути