середа, 22 січня 2014 22:01

У Львові оголосили траур за вбитими мітингувальниками в Києві та щогодини відправляють львів'ян у столицю
9

Фото: Фото: Ольга Швед

22 січня розпорядженням міського голови Львова Андрія Садовог завтра в Львові оголошується жалоба за невинно вбитими учасниками акцій протесту в Києві. На будівлях міста будуть вивішені прапори з траурними стрічками. До усіх закладів звертаються з проханням обмежити використання музики.

Сьогодні з 17:00 до Вірменської катедри  львів'яни приносять свічки та лампадки  у пам'ять загиблого в Києві мітингувальника вірменина Сергія Ніґояна. За розпорядженням Митрополита Львівського владики Ігоря, у всіх храмах Львова щогодини протягом 5-15 хвилин битимуть в дзвони.

"Також протягом цього часу в храмах священослужителями служитимуться молебні за проведення мирних переговорів. Згідно наступного доручення ієрарха, після кожного Богослужіння в храмах Львівської архиєпархії УГКЦ вірні молитимуться Отче наш, Богородице Діво і Слава Отцю за мир і спокій в нашій державі", - повідомляють у прес-службі Львівської архиєпархії УГКЦ.

Лампадки поставили і біля Львівської міської ради, біля пам'ятника Шевченкові на Євромайдані. Щохвилини люди приносять нові лампадки та моляться за упокій вбитих.

О 18:00 відбудеться літургія в гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла та спільна молитва за вирішення ситуації в країні.

Натомість на львівському Євромайдані збираються люди. Щопівгодини ведучий оголошує, що є вільний транспорт чи окремі місця в автобусах та автомобілях, які їдуть у Київ. Біля пам'ятника Шевченкові зібралися повністю екіпіровані та зібрані молоді хлопці та старші чоловіки. Вони записуються у штабі в списки для нічної поїздки в Київ.

"Я налаштований рішуче. Я їду вперше в Київ, раніше усім казав, що як тільки закінчаться танці та колядки на майдані і почнуться реальні дії – тоді поїду. Тепер стримую слово. Якщо чесно, то мені дуже страшно, але я потім жалкуватиму і не пробачу собі, якщо нічого не зміниться і все буде марно", - каже 24-річний львів'янин Андрій.

У соцмережах львів'яни пропонують безкоштовно подарувати лижні маски, каски, щити для бойових рольових ігор, теплий одяг для тих, хто їде в Київ.

Зараз ви читаєте новину «У Львові оголосили траур за вбитими мітингувальниками в Києві та щогодини відправляють львів'ян у столицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути