понеділок, 02 травня 2016 19:15

У Львові на Поливаний понеділок влаштували водяні бої
18

Фото: Валерій Шмаков

2 травня, у Львові традиційно влаштували "Поливаний понеділок". Цього року, як і попереднього, святкові обливання проходять на площі Ринок, перед входом в міську раду.
Поливаний, Обливаний, Волочильний - такі назви має другий день Великодніх свят, понеділок після Великодня. Головна традиція цього дня – поливання водою. Обливати когось або самого себе водою на Великодньому тижні – це стародавні звичай, пов'язаний з весняним очищенням.

Проте, у Львові ця забава іноді набувала доволі гіперболізованих форм. Нерідко хлопці обливали з голови до ніг холодною водою не лише дівчат, а й всіх хто їм попадеться : старих, малих та вагітних.

Отож у мерії вирішили взяти під контроль "Поливаний понеділок" і створити на площі Ринок спеціальне водяне містечко для "офіційного" обливання водою. Зокрема тут облаштували спеціальні системи, які подають воду та для зручності учасників гри навіть зупинили рух трамваїв.

Учасники свята – діти, підлітки, та навіть дорослі тут обливаються водою зі всього чим тільки можна – пляшок, гідрантів, відер, водяних пістолетів та кульків з водою. Періодично для них влаштовують різні конкурси та забави на зразок "стінка на стінку". Ємності для обливання можна наповнювати просто у ваннах, які встановлять на площі Ринок. Також при вході на площу Ринок встановили водяні ворота, з яких ллється вода а ще водяну вежу, на яку можна вилізти і пообливати всіх зверху.

Водночас, тим, хто сьогодні намокнути наміру не має, на площу Ринок радять не приходити, адже облити тут можуть будь-кого.

Зараз ви читаєте новину «У Львові на Поливаний понеділок влаштували водяні бої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути