пʼятниця, 22 січня 2016 14:02

У Криму судять чоловіка, який вивісив на будинку прапор України

У Криму судять чоловіка, який вивісив на будинку прапор України
Володимир Балух, "Новая газета"

У суді селища Роздольне на півночі Криму судять українця Володимира Балуха. Проблеми у нього почалися після того, як він вивісив на своєму будинку прапор України.

Про це йдеться у статті російської "Новой газеты", яку цитує "Українська правда".

44-річний хлібороб Володимир Балух живе на околиці села Сріблянка, що за 18 кілометрів від найменшого районного центру Криму — селища Роздольне.

В грудні 2013 року, з початком Майдану, Володимир вивісив на даху свого будинку український прапор. Прапор України Балух вивісив і після анексії Криму Росією.

"Це приєднання я не визнаю. Навіть паспорт російський собі не став робити. Намагався жити, як раніше: обробляв свої 45 гектар пшениці та вівса і продавав", – сказав кримчанин. Він пояснив, що зібраного врожаю вистачає тільки на життя.

У квітні 2015 року до нього в будинок вперше прийшли ФСБшники, Володимир був у цей час у друзів і вирішив сховатися, через 11 днів повернувся додому.

За 10 днів силовики були у його матері 4 рази: її будинок перевернули догори дригом. Із будинок Володимира - та сама історія. Прапор України зірвали.

Повідомили, що його підозрюють у крадіжці запчастини до трактора. За версією слідства, про крадіжку Балух нібито сам розповів в пельменній за чаркою випадковій людині.

Наступного разу до нього прийшли вже за півроку – 14 листопада. Тепер його звинуватили у крадіжці автомобіля ВАЗ, про що він нібито знову ж розповів в пельменній.

Слідчі увірвалися до нього в будинок.

"Почали бити: по нирках і по голові. Два рази по голові вдарили явно не рукою. Я обм'як. Витягли зі спальні в кальсонах і матросці. В коридорі засунули в калоші і потягли до машини. Там поклали на заднє сидіння. А я відчуваю, що руки сильно наручниками стягнули. Попросив: "Попустіть хоч наручники". І вони попустили ось таким чином: витягли з машини, кинули на землю, і один поставив мені ногу на голову, а два інших щось з наручниками зробили і стало легше", - розповів Балух.

Обшук у його будинку ні автомобіля ВАЗ-2106, ні навіть слідів від нього не виявив. В результаті справу порушили за статтею "Образа представника влади": покарання за неї не жорстке — до року виправних робіт, а ось довести невинність — практично неможливо. Триває суд.

Нагадаємо, днями в окупованому Криму співробітники ФСБ Росії направили у всі поштові відділення списки підозрюваних в "екстремізмі" жителів півострова і зобов'язали листонош повідомляти про надходження будь-якої кореспонденції на їх адреси.

Зараз ви читаєте новину «У Криму судять чоловіка, який вивісив на будинку прапор України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути