пʼятниця, 22 січня 2016 06:25

У Криму листоношам доручили шпигувати за проукраїнськими активістами
2

Фото: krymr.org

В окупованому Криму співробітники ФСБ Росії направили у всі поштові відділення списки підозрюваних в "екстремізмі" жителів півострова і зобов'язали листонош повідомляти про надходження будь-якої кореспонденції на їх адреси.

В орієнтуваннях вказані відомості про кримчан, щодо яких російські силовики проводили слідчі дії, або які засуджені російським судом. У документі вказані паспортні дані кримчан, їхні місце народження і місце проживання, повідомляє сайт Крим.Реалії, в розпорядження якого потрапили копії списків.

Серед кримчан, чию пошту збираються ретельно контролювати, – політв'язні Олег Сенцов, Геннадій Афанасьєв, Олександр Кольченко, Олексій Чирній, засуджені у "справі Сенцова" до тривалих термінів ув'язнення в Російській Федерації. Також у списку – журналістка Ганна Андрієвська і експерт Майдану закордонних справ Андрій Клименко.

У документі повідомляють, що в списку кримчан зірочкою позначені ті, "відносно кого є відомості про їхню причетність до тероризму".

Як зазначає видання, в усній формі співробітників поштових відділень попередили про те, що, якщо на адресу когось зі списку надійде на пошту лист або посилка, або ж хтось буде питати про цих людей, необхідно негайно зв'язуватися з керівництвом, яке, в свою чергу, проінформує російських силовиків.

Раніше повідомлялось, що "прокурор" Криму Наталія Поклонська наказала судити євромайданівця Андрія Коломійця за напад на "Беркут". Зараз 22-річний Коломієць перебуває під вартою. Йому загрожує від 8 до 20 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «У Криму листоношам доручили шпигувати за проукраїнськими активістами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути