субота, 12 червня 2010 16:56

У киргизькому Джалал-Абаді введено надзвичайний стан

У киргизькому Джалал-Абаді  введено надзвичайний стан

Тимчасовий уряд Киргизії прийняв рішення ввести в місті Джалал-Абад і прилеглому до нього Сузакському районі надзвичайний стан.

Про це повідомив замголови тимчасового уряду Киргизстану Азімбек Бекназаров, який в суботу, 12 червня, вдень повернувся до Бішкеку з поїздки по південних регіонах Киргизстана.

"Губернатор області Бектур Асанов раніше вже просив тимчасовий уряд ввести режим надзвичайного стану в регіоні, щоб не допустити повторення подій, як це вже було 19 травня", - сказала прес-секретар облдержадміністрації області Клара Тапкєєва.

Вона пояснила, що введення надзвичайного стану пов'язане з тим, що в Сузакському районі знов чути постріли.

"Там за допомогою зброї зупиняють транспорт, що прямує до Оша або звідти", - сказала Тапкєєва.

Тим часом, на іподромі киргизького міста Джалал-Абада, що знаходиться за 60 км від Оша, зібралися близько п'яти тисяч чоловік.

Вони вимагають надати їм автобуси, щоб відправитися в Ош, де другу добу тривають сутички.

За словами очевидців, обстановка в Джалал-Абаді напружена, вулиці патрулюються нарядами міліції.

За даними штабу Мінохоронздоров'я Киргизії, число загиблих у результаті заворушень на півдні країни досягло 63-х осіб, 835 отримали поранення.

У той же час, джерела в тимчасовому уряді Киргизії стверджують, що на сьогоднішній момент число загиблих може складати до 200 осіб.

В місті Ош на півдні Киргизії наразі припинилися перестрілки. На вулицях з'явилися перехожі, спостерігається інтенсивний рух автомобілів. За свідченням очевидців, причиною такої поведінки учасників міжетнічних протистоянь стала інформація про можливе введення в місто російських миротворців.

Киргизстан відкрив кордон з Узбекистаном для проходу жінок, людей похилого віку і дітей із зони сутичок. Приєднатися до придушення заворушень на півдні країни тимчасовий уряд Киргизстана призвав офіцерів молодшого і старшого складу з числа колишніх співробітників міністерств оборони, внутрішніх справ, спецслужб, а також тих, хто пройшов службу в Афганістані.

РИА Новости, Бі-бі-сі

Зараз ви читаєте новину «У киргизькому Джалал-Абаді введено надзвичайний стан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути