четвер, 09 лютого 2012 14:43

У київському ресторані їдять руками наосліп

У Києві вперше відкрили ресторан "Dark Side", в якому зовсім немає світла, а відвідувачі їдять наосліп.

"Сервіруємо з усіма приборами, але руками в темряві їсти зручніше. Коли я намагався їсти наосліп, то теж їв руками", - каже директор столичного ресторану "Dark Side" Микола  Івахненко, 29 років.

Ресторани, в яких їдять у суцільній темряві, є в кожному великому місті Європи. Щоб потрапити до київського ресторану, записуються наперед. У темряві неможливо сервірувати стіл. Відвідувача за руку проводять у темний зал. Офіціант у приладі нічного бачення допомагає клієнтові сісти, зорієнтуватись де фужер, тарілка, серветки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ресторан закрили через таргана

"Сеанс прийому їжі в темряві триває 1,5 години. Але більше 50 хвилин відвідувачі не висиджують. Багато з них відкривають для себе, що мають страх перед темрявою. Є сенс приходити з кимось, щоб було з ким говорити", - продовжує Івахненко.

Для темного залу розробили кольорове меню. Червоне — м'ясне, риба й морепродукти — синє, овочі — зелене. Будь-яке меню коштує 240 гривень. До нього входять закуска, основна страва, десерт і вода на вибір. У стравах обмаль соусів, щоб відвідувачі не обляпались. Усе порізане на дрібні шматки, щоб з'їсти не кусаючи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В японських ресторанах відвідувачі готують страви власноруч

Підлога м'яка — на випадок, якщо посуд впаде, то не розіб'ється.

"Перше відчуття — легкий страх. Потім звикаєш, загострюються відчуття смаку й запаху. Клієнт не бачить, що їсть. Знає, що м'ясо, але не знає яке.  Коли зір відсутній, по-іншому сприймаєш їжу. Гама відчуттів інша. Та сама страва у світлому залі смакує по-іншому. У цьому фішка методу подачі їжі в темряві".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шведський музикант відкрив ресторан середньовічної кухні вікінгів

Подібний ресторан є в Москві. Микола Івахненко розповів, що там люди записуються за місяць наперед.

"У нас теж буде такий ажіотаж, бо вже за перші два місяці роботи в нас щодня є бажаючі поїсти наосліп. Найкраще приходити з компанією. Щоб обмінятися враженнями. Самому сидіти психологічно важко", - додав директор.

Зараз ви читаєте новину «У київському ресторані їдять руками наосліп ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути