четвер, 29 січня 2015 12:00

У Харкові створили гібрид танка і БМП, який витримує постріли з гранатомета
3

Фото: mignews.com.ua

Конструктори Харківського бронетанкового заводу створили вдосконалену версію бойової машини піхоти БМП-64 на базі танка Т-64. Це гібрид танка і БМП, у якого буде міцна броня і можливість захистити екіпаж навіть в екстремальних умовах.

Конструктори встановили на БМП-64 сучасну динамічну захист типу "Контакт". Вона збільшить витривалість машини. Броня товщиною майже 350 мм здатна витримати попадання бронебійних куль, постріл з гранатомета і навіть підрив на протитанковій міні, пише mignews.com.ua.

Нова машина поєднує надійність танка і місткість БМП. Екіпаж бойової одиниці - три людини, але крім цього БМП-64 вміщує ще 12 бійців. Основна функція гібрида - допоміжна. Нова розробка допоможе перевозити боєприпаси, вивозити поранених із зони бойових дій і доставляти підкріплення.

Директор Харківського бронетанкового заводу Віктор Козонак розповів, що гібрид танка і БМП був розроблений фахівцями заводу ще три роки тому. З початком військових дій в Україні було прийнято рішення відновити роботу в цьому напрямку.

Конструктори врахували всі зауваження військових, зокрема з динамічного захисту. Крім того, вихід для десанту розміщений з корми, що дозволяє бійцям виходити з захищеного від вогню противника боку. За словами директора, ще місяць завод буде займатися встановленням динамічного захисту, потім гібрид знову покажуть військовим, і в разі задовільної оцінки буде відправлений у зону АТО для випробувань у реальному бою.

Озброєння БМП-64 становить 30-міліметрова гармата. Максимальна швидкість, яку здатний розвинути БМП-64 - 60-65 км/ч. Серійний випуск нової машини почнеться вже в цьому році, у разі відповідного замовлення від Міністерства оборони і Національної Гвардії України.

Нагадаємо, що нещодавно українські інженери створили розвідувальний бронеавтомобіль під назвою "Махно".

Зараз ви читаєте новину «У Харкові створили гібрид танка і БМП, який витримує постріли з гранатомета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути