субота, 29 червня 2013 16:53

У Донецьку побилися через Фаріон, а в Києві просили не карати за наркотики - головні мітинги тижня
5

Цього тижня, 24-30 червня, пройшло близько 10 мирних акцій. Сутички спричинила лише поява "свободівки" Ірини Фаріон у Донецьку.

25 червня, Донецьк

У Донецьку близько 20 прихильників комуністичної ідеології заблокували депутату "Свободи" Ірині Фаріон вхід до готелю, де мала відбутися презентація її книги. Вони прийшли до готелю "Єва" з червоними транспарантами. Фаріон зайшла до готелю через запасний вхід.

У залі для прес-конференцій сталася сутичка за участю комуністів та націоналістів, однак за декілька хвилин міліції вдалося зупинити конфлікт і видалити з зали комуністів. На мітингу комуністів був помічений і депутат фракції Компартії Бідьовка. Попри все, Фаріон таки презентувала свою книгу в Донецьку.

Партія "Свобода" повідомила що в Донецьку міліціонери "затримали двох "свободівців", які перешкоджали маргіналам-українофобам чинити провокації перед початком зустрічі з народним депутатом України від ВО "Свобода", мовознавцем Іриною Фаріон".

 

26 червня, Київ

На Михайлівській площі в Києві з нагоди Міжнародного дня проти зловживання наркотичними засобами та Міжнародного дня захисту жертв тортур відбулася акція на підтримку реформування чинної репресивної наркополітики.

Акція відбулася в рамках глобальної кампанії "Support. Don't punish" (Підтримати. Не карати). Громадські активісти, соціальні працівники, люди, що вживають наркотики, висловили свій протест проти кримінального переслідування зберігання наркотиків для особистого вживання, проти вибивання зізнань і тортур наркозалежних людей. Загалом на акцію зібралося кілька десятків людей.

 

26 червня, Київ

Активісти Amnesty International в Україні провели акцію проти тортур та безкарності в українській міліції. Учасники акції встановили магнітний пазл із силуетом міліціонера, що замахується кийком.

Кожен бажаючий міг підписати петицію проти катувань та зібрати фрагмент пазлу. Коли останній пазл було знято, з'явився підготовлений активістами колаж з текстівками, які описують їх бачення ідеальної міліції – "підзвітна, професійна, неупереджена, відкрита, добре оплачувана, некорумпована, здатна допомогтиДо акції долучилися представники інших правозахисних організацій.

 

26 червня, Київ

Близько сотні фанів підтримали ініціативу президента київського "Арсенала" Олександра Онищенка про повернення клубу колишньої назви - ЦСКА. Свою згоду вони висловили, пройшовши маршем від Софіївської площі до офісу "канонірів" на вул. Мечникова, біля станції метро "Кловська".

Очолював колону Олексій Бешуля. Супроводжують ультрас кілька співробітників міліції, двоє з них - "беркутівці".

"Ми ЦСКА, ми переможемо!", "Тільки Київ і ЦСКА!", "Ні кроку назад!", "Поки ми єдині - ми непереможні", "Хто ми? Коні! (Так у середовищі вболівальників називають клуб ЦСКА -Ред.) ",-скандували російською. - "Слава Україні! Героям слава! ЦСКА!".. Перерва між скандуваннями - 2-3 хвилини

Врешті до фанів вийшов представник служби безпеки "Арсеналу". За його словами, нікого з клубного керівництва немає на місці. Він забрав файл з офіційним зверненням до Онищенко та пообіцяв передати віце-президенту клубу. Після цього кілька людей запальничками намагалися підпалити емблему "Арсеналу". Але вона не запалилася. Після цього вони урочисто розірвали прапор на шматки.

 

27 червня, Київ

Під Конституційним судом активісти розіп'яли Основний закон. У такий спосіб вони продемонстрували своє ставлення до Конституції. Вони упевнені: нині Конституція України - це лише набір декларативних фраз. На практиці ж вона не діє.

Учасники акції розірвали кілька положень документа. Зокрема, право на безкоштовну освіту, недоторканність житла, а також право обирати представників до органів самоврядування. Адже, на їхню думку, влада трактує їх по-своєму, а відтак - відбирає конституційні права українців.

27 червня, Київщина

Ірпінська міська організація ВО "Свобода" пікетувала чергову сесію міської ради, на якій розглядали питання зонування міста. Таким чином, націоналісти виступили проти прихованого узаконення місцевою "регіоналівською" владою рейдерського захоплення земельних ділянок у міських парках і скверах та збільшення території міста на 2 тис. гектарів під нові багатоповерхівки за рахунок лісів державного лісогосподарського об'єднання "Київліс". "Свобода" вимагатиме від прокуратури розслідувати факт фальшування волі міської ради та численні порушення земельного законодавства при підготовці до розгляду питання про зонування міста.

28 червня, Луганськ

"Свободівці" провели у Луганську мітинг, присвячений Дню Конституції України. Під час мітингу присутні співали Гімн України і скандували "Слава Україні - Героям Слава". Кількість присутніх на мітингу учасників склала близько сорока осіб. Серед них був і народний депутат від ВО "Свобода" Ігор Швайка.

 

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку побилися через Фаріон, а в Києві просили не карати за наркотики - головні мітинги тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути