середа, 01 серпня 2012 14:52

У ДАІ хочуть повернути фотофіксацію порушень

У ДАІ хочуть повернути фотофіксацію порушень
У ДАІ запевняють - це знизить аварійність на дорогах. Фото: tsn.ua

Введення автоматичної фотофіксації порушень правил дорожнього руху дозволить знизити рівень аварійності на дорогах. Таку думку висловив тимчасово виконуючий обов'язки начальника Департаменту ДАІ МВС України Володимир Рєзніков.

"Якщо ми впровадимо в Україні фотофіксацію, нам вдасться зменшити кількість постраждалих у автоаваріях. Країни ЄС, Росія, Білорусь такі системи мають. Сьогодні тільки Україна не має фотофіксації, інші працюють у цьому напрямку і сприяють зменшенню аварійності", - підкреслив Рєзніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дол***б, куда ты едешь" - охоронці на з'їзді ПР "наїхали" на Мустафу Найєма

Він нагадав, що при використанні системи "Візир" у 2009-2010 рр. було зафіксовано зменшення аварійності на дорогах, однак потім Конституційний суд визнав незаконним накладення штрафів на підставі даних цієї системи.

Як пояснив Рєзніков, відповідну статтю було введено до Загальної частини Кодексу про адміністративні правопорушення, тоді як способи покарання (штрафи) визначає Особлива частина кодексу.

У зв'язку з цим Конституційний суд доручив Верховній Раді привести законодавство у відповідність правовому полю. Зараз у парламенті на розгляді знаходиться законопроект №5220, який регламентує використання даних системи фотофіксації порушень ПДР для накладення штрафу на власника автомобіля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 77-річний велосипедист загинув на пішохідному переході на трасі Київ-ЧОП

"За своїми технічними характеристиками виконувати функцію фотофіксації можуть прилади, що використовуються в Росії або Білорусі - "Арена" або "Крис". В Україні вартість одного такого комплексу - близько 200 тис. грн", - повідомив Рєзніков.

Наразі в Управлінні ДАІ Києва знаходиться два таких комплекси, і після висновку про захищеність інформації з такого комплексу вони будуть використовуватися співробітниками ДАІ, але не в автоматичному режимі.

Зараз ви читаєте новину «У ДАІ хочуть повернути фотофіксацію порушень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути