четвер, 27 серпня 2015 16:41

У Чечні судитимуть одного з лідерів "УНА-УНСО"

У Чечні судитимуть одного з лідерів "УНА-УНСО"

У Чеченській республіці (Росія) перед судом постануть члени "УНА-УНСО", яких звинувачують у низці тяжких злочинів. Про це повідомляє прес-служба Слідчого комітету РФ, пише Обозреватель.

"Завершено розслідування кримінальної справи відносно учасників банди, що складається з членів націоналістичної організації "Українська національна асамблея - Українська народна самооборона " (УНА-УНСО) - громадян України Миколи Карп'юка та Станіслава Клиха", - йдеться в повідомленні.

За версією слідства, на початку 1990-х років на території України була створена воєнізована політична організація праворадикального спрямування "УНА-УНСО", в якій серед цілей і завдань було надання протидії російській владі в будь-якій формі. Поділяючи зазначені цілі і завдання, в зазначений час на території України до її складу увійшли громадяни України Микола Карп'юк, Станіслав Клих, Олександр Малофєєв, Олександр Музичко та інші особи.

"У період з грудня 1994 по січень 1995 Карп'юк, Клих, Малофєєв спільно з іншими учасниками банд неодноразово брали активну участь у боєзіткнення з військовослужбовцями Збройних Сил РФ на території Президентського палацу, площі "Хвилинка" та залізничного вокзалу міста Грозного, в ході яких позбавили життя не менше 30 військовослужбовців і не менш 13 військовослужбовцям заподіяли поранення різного ступеня тяжкості ", - йдеться в повідомленні.

На даний час слідством зібрана достатня доказова база, у зв'язку з чим кримінальну справу стосовно Карп'юка і Клиха із затвердженим обвинувальним висновком направлено до суду для розгляду по суті.

Зараз ви читаєте новину «У Чечні судитимуть одного з лідерів "УНА-УНСО"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути