понеділок, 25 березня 2013 09:48

У Будапешті офіційно відкрили майдан імені Тараса Шевченка

У Будапешті неподалік Дунаю, де встановлено пам'ятник Тарасу Шевченку, офіційно відкрито майдан імені українського поета. Таке рішення прийняли Збори угорської столиці, повідомляє Укрінформ.

Автор: Фото: ukrajinci.hu
 

У церемонії офіційного відкриття майдану Тараса Шевченка взяли участь представники угорського уряду, самоврядування ІІ району угорської столиці, Державного і місцевих самоврядувань українців Угорщини, українського посольства, численна громадськість.

"Перший в Угорщині майдан Тараса Шевченка, рішення про іменування якого прийняли Збори угорської столиці, з'явився з ініціативи самоврядування українців ІІ району Будапешта за підтримки Державного самоврядування українців Угорщини і місцевої влади ІІ району столиці", - наголосила під час офіційної церемонії голова Державного самоврядування українців Угорщини Ярослава Хортяні.

Про значення творчості Шевченка, вшанування імені Великого Кобзаря сказав у виступі під час церемонії посол України в Угорщині Юрій Мушка.

Автор: Фото: sumno.com
 

"Назвою майдану іменем Тараса Шевченка угорці віддають данину поваги і шани великому сину і пророку українського народу", - сказав український посол. Вінки до монумента Кобзарю поклали представники державного і місцевих самоврядувань українців Угорщини, українського посольства, ІІ району Будапешта, окремих угорських громадських організацій. А у 2010 році у датській столиці встановили бюст Шевченку - перший пам'ятник поету у країнах Скандинавії. У 2009 році пам'ятник Великому Кобзарю також відкрили в столиці Азербайджану місті Баку.

Зараз ви читаєте новину «У Будапешті офіційно відкрили майдан імені Тараса Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути