вівторок, 12 січня 2016 17:05

У Бразилії через економічну кризу відмовляються від карнавалів

У Бразилії через економічну кризу відмовляються від карнавалів
Фото: 112.ua

Деякі з міст Бразилії скасували традиційні щорічні карнавали або знизили витрати на їхнє проведення у зв'язку зі складною економічною ситуацією в країні.

Найближчим часом відмовитися від карнавалів можуть десятки інших міст у різних регіонах, - пише 112.ua з посиланням на Financial Times.

На цей час від карнавальних парадів відмовилися міста Порту-Феррейра, Масара (столиця штату Амапа), Лаврас-ду-Сул (штат Ріу-Гранді-ду-Сул). Місто Кампінас у штаті Сан-Паулу не змогло забезпечити 1,3 млн реалів (322 тис. дол.) на проведення параду шкіл самби.

Щоб погуляти на карнавалі бразильці відкладали свої турботи навіть під час світової фінансової кризи 2008-2009 рр.

Як відомо, карнавали в Бразилії проходять щорічно протягом п'яти днів і закінчуються за 40 днів до Великодня. У цьому році святкування триватимуть з 5 по 9 лютого, досягнувши апогею 7 лютого. Найбільш грандіозний карнавал традиційно проходить у Ріо-де-Жанейро. У 2015-му році на нього зібралося близько 1 млн туристів зі всього світу.

Бразильські виробники карнавальних масок і костюмів скаржаться на гірші продажі з часів заснування бізнесу.

"Економічна ситуація тут навіть важча, ніж уявляється більшості людей. Магазини, які витрачали у нас 40-50 тис. реалів, тепер розміщують замовлення на 3 тис. реалів", - розповіла Ольга Валлес, власниця однієї з найбільших у Ріо-де-Жанейро компаній-виробників масок для карнавалу.

Бразильський центробанк опитав економістів, вони оцінюють скорочення ВВП країни у 3,7% за 2015 рік. У цьому році падіння валового внутрішнього продукту може скласти ще 2,99%, кажуть експерти.

Проведення карнавалу також ускладнює поширення захворювань, які переносять комарі. 2015 року в Бразилії захворіли лихоманкою денге рекордні 1,58 млн осіб. Крім того поширення набув порівняно новий вірус - лихоманка Зіка, яку підхопили понад 1,5 млн. осіб.

У сукупності ці проблеми також ускладнять проведення Літніх Олімпійських ігор, які цього року відбудуться в Бразилії.

Зараз ви читаєте новину «У Бразилії через економічну кризу відмовляються від карнавалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути