четвер, 03 грудня 2015 13:23

У 22 містах України за рік підготують 40 тисяч спеціалістів IT

У 22 містах України за рік підготують 40 тисяч спеціалістів IT

На базі бібліотек в обласних центрах країни запустять безкоштовні курси з основ програмування. Про це повідомляє AIN.UA.

Всеукраїнську освітню програму Technology Nation анонсував Фонд BrainBasket за підтримки уряду та IT-компаній. Курси розроблені за програмами кращих технологічних університетів світу, таких як Стенфорд, Гарвард, МІТ.

Програма орієнтована на українців, які хочуть перепрофілюватися в ІТ. Це люди від 22 до 40 років. Студенти вивчатимуть основи найбільш затребуваних на сьогодні мов програмування й отримають базис для подальшого навчання і працевлаштування в ІТ-сфері, обіцяють в BrainBasket. Дві пілотні групи на курс Harvard Computer Science 50 вже запущені. Незабаром планується набір в пілотні групи на курси MIT і Stanford University.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 39 тисяч українських абітурієнтів поїхали навчатись за кордон

У групи набирають до 15 осіб, перевагу віддадуть мешканцям регіонів, у яких є маленькі діти. Перша хвиля стартує вже 3 березня в 22 обласних центрах по всій Україні. Заявку можна подати вже сьогодні на сайті BrainBasket.

Навчання проходить у змішаному форматі: студенти самостійно працюють із лекційним матеріалом, який доступний онлайн, і відвідують практичні заняття під керівництвом досвідчених менторів. Всі матеріали будуть доступні частково українською, а частково англійською мовами.

Програму підтримали Адміністрація президента України, виробник українських комп'ютерів і смартфонів — компанія "Навігатор", компанія Microsoft Ukraine та громадська організація "Вікно можливостей".

Планується, що за рік пройдуть програму 40 тисяч осіб.

Нагадаємо, хакери заявили про крадіжку 23 мільярдів акаунтів користувачів PayPal.

Зараз ви читаєте новину «У 22 містах України за рік підготують 40 тисяч спеціалістів IT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути