понеділок, 23 липня 2012 11:29

Туристичний потік до Києва після Євро не зменшується

Туристичний потік до Києва після Євро не зменшується
На серпень і вересень чекають "нової хвилі" туристів. Фото: ua.all.biz

У столицю продовжують їхати іноземні туристи. Тільки в один туристичний інфоцентр на Хрещатику приходять близько 200 людей на день. Стільки ж було й під час Євро-2012.

Екскурсоводи пов'язують цю тенденцію з позитивною рекламою Києва, яку зробили закордонні ЗМІ після футбольного чемпіонату, пише Сегодня.

"До Євро-2012 такого напливу не було — заходить по 200 іноземців щодня! Їдуть із усього світу родинами, з дітьми або просто парами", — розповіла адміністратор інфоцентру Каріна Красногорова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іноземцям показують грядки з цибулею та картоплею

Усі туристи зізнаються, що вирішили приїхати в Київ після того, як начиталися в місцевій пресі про красу української столиці, її дешевизну і те, які позитивні тут люди.

"Багатьом порадили побувати в Києві їхні друзі й знайомі фанати, які були в нас на Євро-2012. Тому більшість з тих, хто зараз приїжджає, відразу ж дістають із сумок папірці, на яких написано, що потрібно обов'язково відвідати. У всіх список схожий: Лавра, Софіївський собор, Пирогово", — додала Красногорова.

Так само популярний і тур у Чорнобиль, відзначає видання.

До слова, нові туристи навіть селяться там, де мешкали їхні товариші під час Євро. Окремі живуть безкоштовно.

"Днями в нас були туристи із Франкфурта, які поселилися в киян безкоштовно. У тих же людей жили їхні знайомі під час Євро-2012, вони дали їм контакти киян. Іноземці привезли нашим свої сувеніри, цукерки і пообіцяли оселити їх у себе, коли ті приїдуть", — розповіла інша працівниця інфоцентру Діана Довженко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стільки німців у Львові не було від часів Другої світової війни

Засновник руху Rooms4free, учасники якого безкоштовно селили в себе у квартирах фанатів під час Євро, розповів, що вже більш 30 киян по закінченню чемпіонату повторно прийняли гостей.

"Наш проект зупинився, але люди роззнайомились і тепер самостійно зв'язуються. Я знаю лише про 30 випадків, коли фанати порекомендували своїм друзям поселитися безкоштовно в людей у Києві, а в обмін ті оселять наших, коли вони приїдуть до них", — сказав Ігор Пилипчук.

Переповнені й популярні хостели.

Екскурсоводи прогнозують ще більший наплив туристів у серпні-вересні. Мовляв, у цей час в іноземців саме пік відпусток, тож, цілком ймовірно, що вони поїдуть саме до нас.

Зараз ви читаєте новину «Туристичний потік до Києва після Євро не зменшується». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути