неділя, 23 травня 2010 18:40

Тулуб пообіцяв добудувати музей, через який звільнили його попередника

Тулуб пообіцяв добудувати музей, через який звільнили його попередника

Музей Тараса Шевченка Шевченківського національного заповідника у Каневі закінчать ремонтувати до дня незалежності. Це пообіцяв губернатор Черкащини Сергій Тулуб під час урочистостей із відзначення 149-ої річниці перепоховання Шевченка у Каневі на Чернечій горі.

"До дня незалежності музей буде завершено", - сказав він.

На запитання про те, чи є сьогодні якісь проблеми під час проведення ремонтних робіт, відповів, що є, але їх успішно долають.

"Не має проблем тільки той, хто нічого не робить. Робота потужна йде. Ви ж бачили, вже поставили нові зупинки, нові лавочки. У міністерстві культури йде погодження експозицій. Учора зустрічався з міністром фінансів, він сказав, що фінансування буде", - зауважив Сергій Тулуб.

Музей Тараса Шевченка на сьогодні готовий на 60%. Для його введення в експлуатацію потрібно ще 30 млн грн.

Нагадаємо, реконструкція та реставрація об"єктів Шевченківського національного заповідника у Каневі була розпочата у 2004 році у зв"язку з підготовкою до відзначення в 2011 році 150-річчя з дня повернення праху Великого Кобзаря в Україну та у 2014 році – 200-річчя від дня його народження. У 2008 році Черкаська облдержадміністрація прийняла на себе функції замовника з проведення робіт. Голова облдержадміністрації Олександр Черевко підписав низку доручень та розпоряджень щодо прискорення завершення ремонтно-реставраційних та відновлювальних робіт. Та через недостатнє фінансування роботи тривають й нині.

Саме після відвідин музею у березні цього року Віктор Янукович звільнив губернатора Черевка. Як пояснила заступниця голови адміністрації Президента Ганна Герман, рішення Президента було продиктоване вкрай незадовільним станом справ у Шевченківському заповіднику в Каневі.

"Президента вразили недбальство, безвідповідальність і байдуже ставлення до національної святині", - зазначила вона.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тулуб пообіцяв добудувати музей, через який звільнили його попередника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути