неділя, 23 травня 2010 16:42

Чиновники пройшли пішки 7 кілометрів (ФОТО)
15

Фото: ФОТО: Наталія Таванець / Gazeta.ua

22 травня у Каневі Черкаської області відбулися урочисті заходи з нагоди 149-ї річниці перепоховання праху Тараса Шевченка.

Урочистості розпочалися з молебня і запалення свічок в Успенському соборі Канева. Після цього відбулася піша хода від Успенського собору до Тарасової гори. У ній взяли участь міністр культури та туризму Михайло Кулиняк, губернатор Черкаської області Сергій Тулуб, голова обласної ради Володимир Гресь, народний депутат Володимир Олійник тощо. Чиновники пішки пройшли 7 кілометрів.

На Чернечій горі посадовці поклали квіти до пам"ятника Тарасові Шевченку. Під час покладання квітів губернатором та його виступу на Чернечу гору нікого не пускали. Кілька десятків охоронців стали біля сходів і пускали людей тільки за перепустками.

Голова адміністрації Сергій Тулуб у своєму зверненні до земляків Тараса Шевченка запевнив, що всі роботи пов'язані з реконструкцією могили, а також із відновленням музею завершаться до Дня Незалежності.

Міністр культури в свою чергу повідомив, що у четвер, 27 травня відбудеться нарада у профільному відомстві, на якій розглядатимуться три варіанти концепції наповнення музею.

Потім вони ознайомилися із ходом ремонтних робіт у музеї та оглянули музей-будинок Івана Ядловського, сторожа і доглядача могили Тараса Шевченка в Каневі в 1884—1933 роках. Під час їхніх відвідин музеїв туди також нікого не пускали.

Gazeta.ua
















Зараз ви читаєте новину «Чиновники пройшли пішки 7 кілометрів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути